Politic, Stiri

Ponta, despre rezervişti: “E o nebunie să aduci niște recruți să le dai un Kalașnikov în mână”

e (8)

Premierul Victor Ponta a afirmat duminică seara, la RTv, că România nu este în pericol și că nu se pune problema concentrării rezerviștilor.

“Asta e o nebunie cu rezerviștii. (…) Eu nu știu unde pot fi concentrat pentru că la unitatea la care am făcut eu armata—01140 de la Lugoj-, acum sunt blocuri ANL. (…) Suntem în anul 2014, capacitatea militară nu înseamnă să aduci niște recruți în unități care nu mai există, să le dai un Kalașnikov în mână (…) Capacitatea militară înseamnă ceea ce guvernul pe care îl conduc a făcut. (…) România nu este în pericol, niciun cetățean român nu e în pericol”, a spus premierul dând ca exemplu contractul semnat pentru achiziționarea unor avioane de tip F16.

Totodată, Ponta a explicat că “marea mobilizare” înseamnă, de fapt, că “trebuie să investim mai mult, într-o asemenea situație, în industria de apărare, în modernizarea armamentului pentru Armata Română”.

În acest context, premierul a admis că a fost neinspirat în timpul vizitei la fabrica de avioane din Craiova când a afirmat că “deși ne paște un război”, vestea bună e muncitorii din fabrica respectivă vor avea mai multe comenzi.

“Poate nu am fost inspirat, îmi pare rău, dar cine nu muncește nu greșește. Acolo este o fabrică, singura fabrică din România care are capacitate privind aviația militară, (…) care a fost abandonată, practic. Acum lucrează la întreținerea și retehnologizarea unor avioane militare aparținând aviației militare românești. În 7 mai (2012-n.r), când am venit la Guvernare, oamenii de acolo nu își luaseră de un an de zile salariul (…) Ori eu le-am spus nu doar că își păstrează locurile de muncă dar vom avea mai mulți bani pentru investiții. Dacă am spus-o neinspirat, îmi pare rău, o să fiu și mai atent. Dar fondul este acesta”, a explicat Ponta.


loading...