Victor Ponta
Politic

Ponta dă vina pe „agenturilii străine” pentru eșecul din 2014. „Președintele nu-l alege poporul”

„Președintele în România nu îl alege poporul pe baza rezultatelor lui excepționale în viață, ci se alege într-un context mondial. (…) Aici trebuie să fie cineva care nu e de acord decât cu linia”, a declarat fostul premier Victor Ponta.

Ponta, fost prezidențiabil în 2014, a fost întrebat de presă dacă, în condițiile în care ar putea da timpul înapoi, ar mai candida.

„Nu, că în 2014 chiar voiam să fiu prim-ministru și chiar am zis: <> culmea. Fiind prim-ministru, mi se părea că am învățat foarte mult și, de altfel, cred că în 2015 am fost cel mai eficient în funcție.

Dar a apărut povestea aia pe care toată lumea a prestat-o invers, că eu am candidat contra lui Crin. N-am apucat, că a apărut Iohannis, care l-a omorât pe Crin. După care, Dragnea mi-a zis: <>. Dragnea mă tot împingea”, a precizat Victor Ponta.

În context, el a justificat eșecul personal din 2014, când a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Iohannis, prin faptul că votul popular nu a fost determinant pentru alegerea șefului statului.

„M-au împins, dar nu-i vina lor, e vina mea că m-am lăsat împins. Aș fi rămas prim-ministru și mi-aș fi dat seama că președintele în România nu îl alege poporul pe baza rezultatelor lui excepționale în viață, ci se alege într-un context mondial, în care nu puteai să-i dai lui Ponta, care, uneori mai sunt de acord și cu Erdogan, alteori mai sunt și cu Orban, alteori cu Vucici, nu puteai să-i dai România. Aici trebuie să fie cineva care nu e de acord decât cu linia”, a susținut el.