Politic, Stiri

Ponta crede că problema USL nu mai poate fi rezolvată de doi oameni

Antonescu: “Opţiunea lui Ponta e clară, vom convoca Delegaţia Permanentă marţi pentru a decide ieşirea din Guvern”

Antonescu Ponta

Problema USL nu mai poate fi rezolvată doar de doi oameni, ci de toate acele persoane care au contribuit la înfiinţarea Uniunii, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, comentând astfel faptul că nu a mai vorbit cu liderul PNL, Crin Antonescu, la telefon în ultimele zile.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seară că opţiunea premierului Victor Ponta este clară în privinţa acceptării propunerilor liberalilor, precizând că o reuniune a Delegaţiei Permanente va fi convocată marţi seară pentru a stabili retragerea tuturor miniştrilor din Guvern.

Antonescu a fost întrebat dacă le va cere miniştrilor liberali să demisioneze, în cazul în care nu va primi un răspuns din partea premierului Victor Ponta privind acceptarea nominalizărilor PNL.

”Da. Adică va avea loc o Delegaţie Permanentă, pentru că intrarea sau ieşirea dintr-un Guvern nu sunt un lucru pe care îl decide un om, nici măcar preşedintele partidului. Dar eu, ca preşedinte, eu cred că asta trebuie făcut, pentru că lipsa unui răspuns nu-i, de fapt, o lipsă de răspuns, ci un răspuns. Avem luni şi marţi Parlamentul şi luni şi marţi se poate reface Guvernul, aşa cum este normal să fie făcut. Dacă în acest sens, şi nu am nicio îndoială că nu se va întâmpla asta, pentru că altfel aş fi fost eu sau alţii dintre colegii mei contactaţi pentru a angaja o discuţie măcar mâine (luni – n.r.), pentru că totuşi camerele Parlamentului nu se pot convocat de la un minut la altul”, a declarat liderul PNL. El a precizat că Delegaţia Permanentă a PNL va fi convocată marţi seară.

”E foarte clar că nu există intenţia unei noi discuţii şi, mai cu seamă, că nu asta e esenţial, nu există intenţia convocării camerelor, pentru mâine cel puţin. Poate că mâine va fi această discuţie, dar din punctul meu de vedere semnele sunt foarte clare. Şi nu e vorba aici de liniile telefonice sau de când sunt ocupate telefoanele sau nu, ci este vorba de un răspuns clar, de o opţiune clară pe care primul ministru o face”, a mai afirmat Antonescu.

Liderul PNL a afirmat că nu a fost sunat de Victor Ponta pentru a discuta despre situaţia din USL. Antonescu a spus că în cursul zilei de duminică a avut telefonul închis, dar a verificat ”din când în când” dacă este sunat de ”un anumit om politic”.

El a fost întrebat despre afirmaţia premierului Victor Ponta, care a susţinut că l-a sunat joi seară pe liderul PNL însă a constatat că acesta se afla într-o emisiune, iar Antonescu nu l-ar fi sunat înapoi.

”Domnul Ponta se uită la emisiunile mele. De ce mă sună? Vede că nu pot să răspund. Ce Dumnezeu? Să mă sune când nu sunt în emisiuni”, a replicat Antonescu.

El a susţinut că a fost sunat de Antonescu joi seara, când însă se afla la Chişinău, la masă cu premierul moldovean, şi că l-a sunat înapoi, ulterior, pe liderul PNL, dar că acesta se afla atunci într-o emisiune televizată, după care nu a mai fost contactat de către liberal.

“Şi Traian Băsescu se plângea la un moment dat de acest lucru, dar vorbesc cu el. Dacă îi răspund lui Băsescu, cum să nu-i răspund lui Antonescu ?”, a întrebat retoric Ponta, la o emisiune de televiziune.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă la Deva, dacă a mai încercat să îl contacteze pe Victor Ponta, spunând că nu şi adăugând: “Asta ar fi deja hărţuire, nu vreau să risc”.

Întrebat dacă a încercat şi în cursul acestei zile să îl contacteze pe liderul PSD, Crin Antonescu a răspuns: “Asta ar fi deja hărţuire. Nu vreau să risc… Nu, nu mi-a răspuns între timp”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că în cursul zilei l-a căutat pe Victor Ponta pentru a vedea dacă mai este cazul să aibă o întâlnire, având în vedere că el va fi plecat din ţară luni, dar că deocamdată nu a reuşit să ia legătura cu premierul.

”Eu l-am căutat pe domnul Ponta ca să vedem dacă este cazul să ne mai întâlnim sau nu, având în vedere că eu de luni voi fi plecat din ţară. Deocamdată, nu am reuşit să luăm legătura. De încercat, am încercat”, afirma Antonescu, întrebat dacă a vorbit cu Victor Ponta.

El a spus că, din punctul său de vedere, este oricând la dispoziţia lui Victor Ponta, considerând că este cazul să aibă o întâlnire.

”Din punctul meu de vedere, oricând stau la dispoziţia domnului Ponta şi l-am sunat pentru a vedea dacă domnia sa crede că este cazul să mai vorbim. Eu cred că este cazul până în ultimul moment, având în vedere că luni plec din ţară”, a mai spus Antonescu.