Politic, Stiri

Ponta cere demisia lui Băsescu de câte ori este întrebat despre cazul Bercea Mondial

„Situaţia este un cutremur politic!”

 Ponta demisie (2)

Premierul Victor Ponta îşi menţine poziţia de ieri privind demisia preşedintelui Traian Băsescu, ca urmare a scandalului în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu.

„Aş vrea să nu particip la o chestiune extrem de românească: cine ţine cu Traian Băsescu a început să spună prostii, că e Voiculescu, că nu ştiu ce se întâmplă cu justiţia, cine e contra lui Băsescu, cealaltă poziţie. Cred că justiţia îşi face treaba foarte bine, şi-o va face şi Guvernul foarte bine, mai departe trebuie să ne gândim la ce va fi în viitor. Că preşedintele Băsescu pleacă mâine sau în noiembrie, tot aceleaşi provocări le avem în faţa noastră. Trebuie să avem grijă ca, pe viitor, lucrurile rele care s-au întâmplat în aceşti 10 ani să nu se întâmple din nou”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia potrivit căreia Traian Băsescu ar trebui să demisioneze, premierul a replicat: „Bineînţeles. Am făcut declaraţia ieri dimineaţă, când nu ştiam nimic. Acum justiţia funcţionează. Nu cred că mai e nevoie de declaraţii ale mele decât într-un singur lucru: România se poate baza pe faptul că şi eu, şi Guvernul ne facem datoria fără niciun fel de ezitare, ne facem treaba în ceea ce priveşte activitatea de zi cu zi, după care fiecare va trage propriile concluzii.” 

„Aseară m-am uitat la nebunia, la isteria în care albul e negru, iar negrul e alb. A rezultat că Dan Voiculescu i-a dat banii lui Mircea Băsescu, ceea ce e o nebunie! Din punctul meu de vedere, e un cutremur politic. Cred în continuare că aşa ar trebui să facă un om politic care ţine la România (să-şi dea demisia, n.r.), dar ce va face, asta deja e decizia sa”, a mai spus Ponta.

 

 

blank
blank