Politic, Stiri

Ponta aduce OTV ajunge la guvernare

Dacă e nevoie, premierul va acorda partidului lui Dan Diaconescu un loc în Guvern

 dd

Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra la guvernare, premierul Victor Ponta precizând că nu exclude varianta în care PPDD să primească un portofoliu în Guvern. Anunţul primului-ministru a venit după o nouă serie de negocieri între liderii PPDD şi PSD, la care a participat şi el, alături de vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele PPDD, Simona Man, şi secretarul general, Liviu Neagu.

Întrebat dacă partidul condus de Dan Diaconescu ar putea avea şi miniştri sau secretari de stat în guvern, Victor Ponta a spus că acest lucru este posibil.

“Nu exclud această variantă, dar nu a fost nicio decizie luată astăzi”, a răspuns premierul.

Negocierile dintre PPDD şi PSD au loc în contextul în care liberalii au anunţat că vor face majorităţi în teritoriu altărui de PDL, situaţie în care social-democraţii vor fi obligaţi să caute susţinere la alte partide. “Vom face majorităţi în toate judeţele în care putem. Unde nu putem, suntem în opoziţie”, a mai spus Ponta, la Parlament.

Întrebat dacă programul de guvernare se va schimba în condiţiile intrării PPDD în tabăra puterii, premierul a spus că nu s-a luat în calcul acest lucru.