Polonia și NATO
International

Polonia și NATO, manevre cu 40.000 soldați, tancuri Abrams, HIMARS, la granița cu Rusia

Polonia și NATO, manevre cu 40.000 soldați, tancuri Abrams, HIMARS, la granița cu Rusia, care asociază mișcările de echipamente militare observate pe teritoriul polonez cu pregătirile pentru cele mai mari exerciții la granița sa.

Polonia și NATO execută manevre cu 40.000 soldați, tancuri Abrams, HIMARS, la granița cu Rusia, Belarus, Ucrcaina, scenariul de manevră fiind un răspuns militar la un atac asupra Poloniei din est.

Manevrele vizează operativitatea mișcărilor de echipamente, desfășurarea strategică a forțelor militare și transferul operațional al trupelor americane.

Polonia și NATO, manevre cu 40.000 soldați, tancuri Abrams, HIMARS, la granița cu Rusia

Potrivit ultimelor date obținute de canalul rusesc Telegram/Rybar, vor fi implicați peste 40. 000 de militari, iar numărul de echipamente va fi de peste 3.500.

Acestea includ tancuri Abrams și K2, lansatoare Chunmoo și HIMARS, obuziere Krab și K9.

Manevrele se vor desfășura pe mai multe terenuri de antrenament, inclusiv pe cele situate în apropierea granițelor cu Rusia, Belarus, Ucraina.

„În ciuda pretențiilor oficialilor alianței că exercițiile sunt regulate și fac parte din evenimente obișnuite, caracterul lor agresiv și provocator este complet evident, confirmând aspirațiile militariste ale polonezilor”, scrie Telegram/Rybar.

Tancurile Abrams au fost observate la 100 km de granița cu Belarus, în stația Lochow.

Soldați din Polonia, SUA, Slovenia și România s-au mai antrenat împreună în timpul exercițiilor de mare intensitate ANACONDA-23.

blank