Actualitate

Poliţistul accidentat intenţionat de un afacerist turc a murit

Poliţistul de la Brigada Rutieră, Gheorghe Ionescu zis „dulaul”, internat în stare gravă la Spitalul Floreasca, de trei săptămâni, după ce a fost lovit cu maşina de un om de afaceri turc, a murit în noaptea de joi spre vineri.

politistul-lovit-cu-masina-de-soferul-turc-beat-a-murit-abdullah-atas-e-pasibil-de-condamnare-pe-viata-259394-1
Joi, Gabriel Oprea şi Raed Arafat anuntasera că starea poliţistului este în continuare gravă şi ca este posibil un transfer la o clinică din străinătate, fiind deja pregatit un avion special.
 
Potrivit medicilor, poliţistul a suferit  un  politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.
 
Accidentul s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.
 
Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia poliţistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.
 
Poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.
Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.
blank