Actualitate, Featured

Polițiștii români au ajutat la recuperarea unor sume exorbintante, confiscate de la o rețea online

Polițiștii români a contribuit la anihilarea unei rețele care a strâns o adevărată avere din distribuția ilegală de conținut audio și video pe internet, scrie europol.europa.eu.

Rețeaua, ale cărei acțiuni erau coordonate din Spania, avea peste 2 milioane de abonați și a adunat mai bine de 15 milioane de euro!

Site-urile ilegale distribuiau filme, filme documentare, peste 40.000 de canale tv și alt conținut video și audio, în Europa, Asia și în Orientul Mijlociu.

Acțiunea Poliției Naționale din Spania a beneficiat de sprijinul Europol și Eurojust, precum și de cel al autorităților din 14 țări, printre care și România.

15 percheziții au fost efectuate în aceeași zi, pe 3 iunie. Liderul organizației s-a numărat printre cei 11 arestați: 4 în Spania, 1 în Germania, 3 în Suedia și 3 în Danemarca.

Valoarea bunurilor confiscate a fost de aproape 5 milioane de euro, inclusiv proprietăți în valoare de 2 milioane de euro, patru mașini în valoare de peste 500.000 de euro, ceasuri de lux, criptomonede și echipamente electronice.

Polițiștii români, au fost înghețate 11 conturi bancare în ccare se găseau 1,1 milioane de euro. Operațiunea a fost demarată în 2019, când poliția din Spania a detectat activiatea ilegală a mai multor site-uri.