Polițiștii
Actualitate

Polițiștii refuză amendarea cetățenilor care nu poartă mască. Sindicatul Europol: ”Reacționăm la nepăsarea guvernului”

Polițiștii români anunță că nu vor aplica amenzi, ci doar avertismente, cetățenilor care nu poartă mască de protecție în spațiile închise și în cele publice, în semn de protest. Oamenii legii pun presiune pe autorități să respecte legea salarizării.

„Reacționăm la nepăsarea guvernului de a respecta legea salarizării. Este evident că și polițiștii vor munci în măsura în care sunt plătiți. Atâta timp cât suntem plătiți la nivelul anului 2018, rămânând două tranșe restante din legea salarizării, nici polițiștii nu mai sunt dispuși să fie sacrificați de serviciu când vine vorba de aplicarea legii salarizării.

Săptămâna trecută am văzut că au fost fonduri, și vor fi sume impresionante de bani, ca medicii de familie să primească 50 de lei pentru fiecare pacient pe care îl testează cu test PCR. Ne punem întrebarea dacă în realitate chiar nu sunt bani sau nu sunt bani pentru polițiști de fapt.”, a declarat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol, pentru Antena3.

În luna decembrie a anului trecut, polițiștii din toată țara au ieșit în stradă pentru a cere autorităților să respecte legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Începând cu data de 13 dec., trecem la cea de-a doua etapă de proteste, cu prezență fizică, ce se vor desfășura în fața prefecturilor din toată țară, urmând ca pe data de 16 dec. să fim prezenți în fața MAI iar în 17 dec. în fața celor 3 partide politice aflate la guvernare.

Este foarte important să participăm activ la toate formele de protest și să-i determinăm pe guvernanți să respecte Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Este de apreciat implicarea manifestată de miile de colegi care, începând cu 1 decembrie, au aplicat avertismente scrise pentru faptele contravenționale constatate. Această primă formă de protest a generat primele reacții din partea ministrului finanțelor, care a recunoscut că obiectul protestului este legitim și că trebuie aplicată legea salarizării”, transmitea atunci Sindicatul Europol.

Înlocuirea amenzilor cu avertismentele pentru şoferii români care încalcă legea este o măsură de protest pe care polițiști din toată țara o aplică de luni de zile. Zeci de astfel de avertismente au fost publicate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

blank