Featured, International

Polițiștii din Indonezia au împușcat în cap un român. Vezi cum s-a întamplat totu

Un bărbat originar din Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, a fost ucis de poliţiştii din Indonezia în timpul unei proceduri de arestare. Vasile Solomeş a fost împuşcat în cap de agenţii care încercau să-l reţină, alături de încă un român.

Poliţia din Indonezia a arestat doi suspecţi de fraudă bancară şi furt de pe carduri prin metoda skimming, ambii cetăţeni români. Este vorba despre Vasilea Solomeş, cetăţean român originar din Negreşti-Oaş şi un prieten de-al său din Craiova. Sătmăreanul a fost împuşcat în cap pentru că s-ar fi opus în momentul în care oamenii legii au încercat să-l încătuşeze şi a decedat mai apoi în drum spre spital.

„L-au împuşcat ca pe un câine!” Potrivit publicaţiei En Tempo, cei doi români au fost arestaţi sâmbătă, 9 noiembrie, după ce poliţiştii aveau informaţii provenite de la 17 clienţi ai băncii care au raportat eventuale furturi şi taxe bancare pentru articolele pe care nu le-au cumpărat niciodată. În momentul în care a fost arestat, oamenii legii susţin că sătmăreanul a încercat să îi sustragă arma poliţistului, astfel că a fost împuşcat. Conform publicaţiei Cancan.ro, datele poliţiştilor sunt contrazise de românul alături de care sătmăreanul a fost prins. Fiind surprins în flagrant în faţa bancomatului, nu s-a opus arestării, susţine Cristea. „Doar a vociferat”, spune apropiatul acestuia, iar poliţiştii au tras în el şi l-au ucis „ca pe un câine”.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută de poliţiştii care i-au arestat pe cei doi români, oamenii legii au declarat că sătmăreanul a avut o atitudine ostilă în momentul în care a fost arestat. „Suspectul a pus mâna pe o armă. Am luat măsuri ferme. Apoi a fost transportat la Spitalul Fatmawati, unde a murit”, au arătat reprezentanţii poliţiei. Poliţiştii susţin că frauda comisă de cei doi români se ridică la 3 milioane de Rupi.

Sătmăreanul şi craioveanul au fost suprinşi de poliţişti exact când intenţionau să instaleze o cameră-spion la un ATM, precum şi un device pentru a înregistra parola clientului băncii care foloseşte ATM-ul. Conform datelor din anchetă, cei doi români au acţionat în mai multe zone din Indonezia.