Polițiștii
Actualitate, Featured

Polițiștii din Alba au prins un sibian care ar fi furat 13 păuni dintr-o fermă din Aiud. Cât valorează păsările

Polițiștii din Aiud au recuperat 13 păuni care au fost furați, cu două zile în urmă, dintr-o fermă din municipiu, a anunțat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliție al Județului Alba. Păsările au fost găsite la o persoană din Cisnădie, județul Sibiu, care le-ar fi sustras, pe timp de noapte, spun polițiștii.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud au identificat, vineri, 20 august, un bărbat de 49 de ani, din Cisnădie, județul Sibiu, ca persoana bănuită că ar fi furat 13 păuni, faptă sesizată poliției în dimineața zilei de 17 august 2021.

Potrivit comunicatului IPJ Alba, se pare că, în noaptea de 16 spre 17 august, sibianul ar fi sustras cei 13 păuni de la proprietarul unei ferme din municipiul Aiud, profitând de faptul că volierele în care erau crescuți nu erau asigurate.

Astfel, în dimineața zilei de vineri. polițiștii din Aiud, sprijiniți de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au făcut o percheziție la domiciliul bărbatului din Cisnădie, unde au găsit și recuperat păsările, pe care ulterior le-au restituit proprietarului. Potrivit IPJ Alba, cercetările sunt continuate.

Cât costă un păun pe OLX
Conform estimărilor date de polițiști, cele 13 păsări valorează 10.000 de lei. Astfel, la un simplu calcul, un păun era estimat de polițiști la aproximativ 770 lei, respectiv în jur de 150 de euro.

Prețul lor diferă în funcție de tipul de păun. Pe olx, prețul unui păun standard poate fi de 700 de lei, iar al unuia „violet” este de 300 de euro/ aproximativ 1.500 de lei.

Un alt anunț promova la vânzare o pereche de păuni, standard, de 3 ani, la 1.100 de lei. „Paunița este foarte productivă, 22 de ouă făcute în acest an, dintre care 21 au scos pui”, scrie persoana care urcat anunțul.

O pereche de păuni „spalding” e vândută însă cu 2.100 de lei, preț negociabil.

blank