Poliţiştii Brigăzii Rutiere a dat 81 de amenzi și a reținut 35 de permise de conducere, într-o razie pentru substanțe psihoactive și băuturi alcoolice
Actualitate, Featured

Poliţiştii Brigăzii Rutiere a dat 81 de amenzi și a reținut 35 de permise de conducere, într-o razie pentru substanțe psihoactive și băuturi alcoolice

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au făcut, în noaptea de sâmbăă spre duminică, o acţiune pentru depistarea şoferilor care conduc sub influenţa substanţelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice, în urma căreia s-au dat 81 de amenzi, în valoare de peste 62.000 lei şi au fost reţinute 35 permise de conducere.

”În noaptea de 10/11 Octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere din municipiul Bucureşti pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. În cadrul acţiunii au fost aplicate 81 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 62.000 lei şi au fost reţinute 35 permise de conducere”, a transmis, duinică dimineaţă, Brigada Rutieră a Capitalei.

20 depermise au fost reţinute pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, 11 pentru infracţiunile constatate (8 pentru consum de băuturi alcoolice, 3 pentru permis suspendat), 2 pentru neacordare prioritate, 1 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric şi 1 pentru nepreschimbare date.â

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate şi două seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare.

”Cu ocazia activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au întocmit 13 dosare penale:
• 8 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice
• 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul suspendat;
• 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis”, au mai transmis poliţiştii.â

De exemplu, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a condus un autovehicul în zona bd.Aviatorilor în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă in valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.
De asemenea, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, a condus un autovehicul pe sos.Olteniţei în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul avea permisul de conducere suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 în concurs cu prevederile art. 335 alin. 2 din Codul Penal.