Polițiști de la Rutieră
Actualitate

Polițiști de la Rutieră, audiați pentru că ar fi cerut mită. Banii s-ar fi negociat în funcție de cât de scumpă era mașina șoferului

Polițiști de la Rutieră, anchetați de corupţie. Agenții din Bucureşti sunt bănuiţi că în loc să dea amenzi şoferilor pe care îi prindeau că încalcă legea, primeau bani de la aceştia, ca să îi lase să-şi vadă de drum. Surse din anchetă spun că inclusiv șoferi care consumaseră alcool au scăpat nepedepsiți și și-au continuat drumul fără probleme.

Viteză, semafoare ignorate sau alcool la volan. Pentru suma corectă, toate ar fi fost trecute cu vederea de cei 19 agenți de la Brigada Rutieră din București. Șoferii ar fi dat chiar și mii de lei șpagă.

Polițiștii de la Brigada Rutieră luau mita de la șoferii din traficul din București. Pentru consumul de alcool la volan aceștia plăteau chiar și 2.000 de lei ca să fie iertați. Banii se negociau la fața locului, în funcție de înfățișarea șoferului și cât de scumpă părea mașina acestuia.

Cei 19 agenți de la Rutieră sunt toți motocicliști. Ar fi pândit în trafic șoferi care încălcau legea, iar când îi opreau le-ar fi fi spus direct că pot să închidă ochii pentru o mică „atenție”.

După ce polițiștii suspecți au fost duși la audieri, au rămas în teren mai puțin de 10 agenți de polițiști pe motocicletă, care vor trebui să se descurce singuri.

Este al doilea scandal în care este implicată poliția în ultima perioadă. În urmă cu doar câteva zile, cântăreaţa Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzată că ar fi mituit doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest.