Polițist
Actualitate, Featured

Polițist reținut după ce a lovit cu mașina două persoane. Există suspiciunea că era sub influenta alcoolului

Un polițist din Suceava a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru că a lovit două persoane cu mașina, în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, iar apoi a fugit.

Incidentul s-a petrecut în 20 noiembrie. Un procuror din Rădăuți s-a sesizat din oficiu cu privire săvârşirea  faptei acelui polițist de infracţiune și de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit unui comunicat al Parchetului din localitate, citat de Agerpres.

Pe 11 decembrie, prin ordonanţa procurorului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de agentul de poliţie N.B. din cadrul IPJ Suceava.

Potrivit procurorilor, există „suspiciunea rezonabilă” că pe 20 noiembrie, în jurul orei 18,15, polițistul băut a plecat acasă cu mașina. A lovit însă doi pietoni și a plecat de la locul accidentului, parcând autoturismul avariat în curtea Postului de Poliţie.

Procurorul a dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore, începând cu 14 decembrie, urmând ca pe 15 decembrie să se dispună în continuare o măsură preventivă privativă sau restrictivă de libertate.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.