Actualitate, Stiri

Politicienii cer capete care să răspundă pentru tragedia din Parcul Tei

PDL cere demisia primarului Oprescu, în urma morţii unui copil de 4 ani atacat de câini

PDL cere demisia primarului general al Capitalei Sorin Oprescu, după ce un copil de patru ani a murit, fiind muşcat de câini în parcul Tei din Capitală.

Oprescu„Trebuie să fim foarte precişi când spunem de ce conform legii Programul de gestiune a câinilor fără stăpân este exclusiv al Primăriei Capitalei, motiv pentru care PDL a cerut astăzi demisia Primarului Oprescu. Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în gestionarea câinilor fără stăpân. Astăzi după atâţia ani de zile, continuă să fie omorâţi copii de câini fără stăpân, iar autorităţile strâng maiadanezii”, a spus Mihai Atănăsoaie, fost prefect al Capitalei.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în Parcul Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

Cadavrul copilului în vârstă de patru ani care murit după ce a fost muşcat de câini a fost găsit într-o râpă de lângă lacul din Parcul Tei, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

„Am fost solicitaţi de colegii de la Poliţie să intervenim cu un echipaj de prim ajutor pentru un copil. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic”, a spus Daniel Vasile.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti a precizat că trupul copilului „se afla într-o zonă greu accesibilă, plină de buruieni, într-o râpă din apropierea lacului, zonă în care, cel mai probabil, victima a ajuns după ce a mers pe marginea apei”.

Primăria Sectorului 2 susţine că incidentul în urma căruia un copil muşcat de câini şi-a pierdut viaţa a avut loc pe un teren proprietate privată.

blank