Poliția din Germania
International

Poliția Germania anchetează un grup de români care sunt suspectați de fraudă în domeniul asigurărilor

Poliția din Singen investighează un grup organizat de cetățeni români care ar fi încercat să fraudeze companiile de asigurări în mai multe cazuri.

Începând cu luna octombrie 2020, în zona orașului Singen au fost raportate accidente sau daune materiale la vehicule de valoare relativ mare. În toate cazurile, mașinile au fost zgâriate foarte mult, iar în unele cazuri, pneurile au fost înțepate sau a fost simulat un accident pentru a putea încasa ulterior sumele de asigurare.

În unele cazuri, vehiculele fuseseră cumpărate de proprietari cu puțin timp înainte de incident și fuseseră asigurate în totalitate. Aceste cazuri au ajuns în atenția unui expert de la o companie de asigurări, care a informat poliția.

Ofițerii de la secția de poliție din Singen au demarat o anchetă amplă și au stabilit legături de familie și de prietenie între suspecți.

Marți, ofițerii de la poliția din Constanța, cu sprijinul sediului poliției Einsatz, au percheziționat mai multe apartamente ale suspecților în baza a 17 mandate de percheziție obținute de Parchetul din Constanța la Tribunalul districtual din Constanța. În acest proces, au fost găsite 15 persoane; doi suspecți s-au mutat între timp în România.

Se estimează că prejudiciul adus companiilor de asigurări se ridică la zeci de mii de euro. Cercetările și evaluările, inclusiv în ceea ce privește prejudiciul exact, sunt în derulare, anunță polițiștii germani, printr-un comunicat, potrivit Antena 3.