Oficialităţile franceze au anunţat că în corpul lui Anthony Bourdain, care s-a spânzurat pe 8 iunie, nu au fost găsite urme de narcotice, scrie The New York Times, preluat de news.ro.

Bourdain, bucătar scriitor şi realizator de televiziune, a fost găsit mort în baia camerei sale dintr-un hotel din Kaysersberg, un mic sat din regiunea Alsacia.

Poliţia a decis că a fost vorba despre o sinucidere prin spânzurare, iar din punct de vedere al investigaţiei, singura întrebare rămasă fără răspuns era dacă în corpul său a existat vreun drog.

Nu a fost găsit niciunul, ci doar urme ale unui medicament nonnarcotic pe care îl lua cu prescripţie, a spus Christian de Rocquigny, procuror local care se ocupă de investigaţie.

Anthony Bourdain, în vârstă de 61 de ani, se afla în satul francez pentru a filma pentru emisiunea „Parts Unknown” de la CNN cu Eric Ripert, bucătarul-şef al Le Bernardin din New York.

Bourdain nu s-a prezentat la cină, iar când nu a luat nici micul dejun cu Ripert, un angajat al hotelului a intrat în camera lui, găsindu-l fără viaţă.

Trupul lui Anthony Bourdain a fost incinerat în Franţa, iar cenuşa şi lucrurile lui au fost trimise fratelui său mai tânăr, Christopher. Mama lor, Gladys Bourdain, a spus că familia va organiza o ceremonie restrânsă. „Ar fi vrut cât mai puţină agitaţie cu putinţă”.

Gladys Bourdain, fost redactor al The New York Times, a spus că plănuieşte ca săptămâna viitoare să îşi tatueze numele „Tony” pe o încheietură, în semn de omagiu pentru fiul ei.

Ea susţine că nu a fost niciodată o admiratoare a tatuajelor lui Anthony Bourdain, care documentau călătoriile lui culinare, însă vrea să apeleze la artistul tatuator al lui.

Anthony Bourdain, care a crescut în New Jersey şi a gătit în mai multe restaurante din New York, a devenit celebru graţie volumului său de memorii „Kitchen Confidential”, apărut în 2000. Mereu deschis privind perioada în care a fost dependent de droguri, Bourdain a explorat, prin cărţile şi show-urile sale TV, condiţia umană şi a ajutat publicul să îşi schimbe mentalitatea despre mâncare şi călătorii.

Împreună cu Ottavia Busia, de care s-a despărţit amiabil în 2016, a avut o fiică. Timp de doi ani, el a avut o relaţie cu actriţa Asia Argento, una dintre figurile principale din scandalul care îl are în centru pe Harvey Weinstein. La rândul său, Anthony Bourdain a fost un susţinător al mişcărilor #MeToo şi #TimesUp.