Actualitate

Poliția anchetează un nou caz de evaziune fiscală

Poliția Capitalei a afectuat peste 40 de percheziții în București și Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 1,4 milioane de lei. Dosarul vizează comerțul cu autoturisme, iar pentru buna desfășurare a anchetei au fost implicați peste 100 de polițiști.descinderi-in-constanta-la-societati-comerciale-si-persoane-suspectate-de-evaziune-fiscala-si-286686

Au fost puse în aplicare 40 de mandate de percheziție și 20 de mandate de aducere. Persoanele implicate au fost conduse la sediul Poliției Sectorului 2 pentru a fi audiate.

„Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale atât prin refuzul nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale și bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale cât și prin evidențierea în actele contabile a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, activitate ilicită desfășurată în domeniul comerțului cu autoturisme”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

blank