Partidul Naţional Liberal a decis să demareze strângerea de semnături pentru convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

“PNL a luat decizia, astăzi, să demareze strângerea de semnături, atât la Cameră, cât şi la Senat, în tentativa noastră de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare. Am solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare încă de acum două săptămâni. Din păcate, în timp ce România nu are buget, pe Dragnea şi pe Tăriceanu i-a durut la umbrelă, pentru că erau cu burta la soare sau pe pârtiile de schi, sau i-a durut în beţele de la schi că România nu are buget. Au refuzat convocarea sesiunii extraordinare pentru adoptarea unor acte normative fundamentale, pentru rezolvarea unor situaţii grave din societatea românească. Obiectivul convocării sesiunii extraordinare, prin intermediul semnăturilor unei treimi dintre parlamentarii din Camera Deputaţilor, respectiv de la Senat, este acela de a găsi soluţii imediate pentru probleme majore care afectează societatea românească”, a afirmat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Potrivit lui Orban, liberalii solicită şi respingerea în regim de urgenţă, prin dezbatere parlamentară, a OUG 114/2018.

“În al doilea rând, solicităm respingerea în regim de urgenţă a OUG 114/2018, prin dezbatere parlamentară, ca un ultim semnal de alarmă pe care îl tragem către aceşti indivizi care îşi bat joc de economia românească. De asemenea, considerăm că este necesar un răspuns imediat faţă de creşterea dramatică, îngrijorătoare a fenomenului infracţional, în special din cauza celor aproape 14.000 de deţinuţi eliberaţi înainte de termen ca urmare a Legii recursului compensator”, a adăugat liderul PNL.

Ludovic Orban a susţinut că leul s-a prăbuşit total din cauza OUG 114/2018. “Previziunile noastre se adeveresc. Leul s-a prăbuşit, cursul de schimb leu – euro a atins un prag istoric, în care euro a ajuns 4,7 lei, iar prăbuşirea leului continuă. De asemenea, pe piaţa de energie, la tranzacţiile pentru ziua următoare, s-au atins maxime istorice pentru preţul energiei. Toate aceste fenomene reprezintă de fapt consecinţe ale politicilor economice dezastruoase duse de guvernele PSD – ALDE, în special a ultimei trăsnăi fiscale adoptată la sfârşitul anului trecut, OUG 114/2018, cea care instituie suprataxe”, a afirmat Orban.