Senatorul PNL Cristian Chirteş, membru al Comisiei parlamentare de control a activității SRI, a declarat joi, la Târgu Mureş, că va solicita în luna februarie, la revenirea din vacanță a parlamentarilor, chemarea la audieri a președintelui PSD Liviu Dragnea pentru a răspunde la o serie de întrebări referitoare la statul paralel.

„Se pare că dl Dragnea și ai lui nu au nimic altceva în cap decât să își salveze pielea. Iată, cel care spune că este o victimă a statului paralel, eu vă spun, ca membru al Comisiei de control a activităţii Serviciului Român de Informaţii, că Dragnea este un creator al acestui aşa-zis stat paralel pe care îl blamează. Dragnea a tăiat porci cu foști șefi de instituții, Dragnea a mâncat șoric cu ei, Dragnea s-a întâlnit în acele locații pe care azi le blamează”, a declarat senatorul.

„Cred că este timpul din nou, şi în prima şedinţă a Comisiei de control a activităţii SRI, vom solicita Biroului comisiei chemarea la audieri a domnului Liviu Dragnea, pentru a i se pune câteva întrebări, aşa cum au declarat foarte mulţi cetăţeni care au trecut pe la noi prin comisie. Este o acţiune pe care o vom face în prima săptămână din luna februarie, sperăm ca domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor să dea răspunsuri clare la tot ceea ce a însemnat, până la urmă, pentru el statul de drept, să spună cu nume şi prenume cine face parte din statul paralel. Dacă are aceste cunoştinţe trebuie spuse în mod public”, a adăugat Chirteș.

Acesta a menționat că reprezentații opoziției din comisia de control SRI au mai cerut de două ori audierea lui Dragnea, însă solicitările au fost refuzate.