PNL
Actualitate

PNL va vota noua Lege a pensiilor, cu îndeplinirea anumitor condiții

Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a declarat duminică seară că partidul său va susține în Camera Deputaților noua lege a pensiilor, deja aprobată de Senat, însă a subliniat necesitatea identificării surselor de finanțare.

Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu susține că majorarea pensiilor este esențială, dar partidul din care face parte respinge ideea impunerii de noi taxe și impozite.

„Evident că este nevoie de creșterea pensiilor”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

Dan Motreanu afirmă că e nevoie de o creștere a pensiilor

Motreanu a subliniat că este esențială majorarea pensiilor și ca atare PNL va vota Legea trecută de Senat. Însă asta doar dacă se respectă o serie de condiții impuse.

„Și aici ne despărțim de PSD și ne opunem categoric, am afirmat-o public. Am explicat de atâtea ori PSD și continuăm să explicăm că într-o economie de piață și într-o democrație, economia nu se va supune politicului și va răspunde pe măsură”, a explicat Motreanu.

Liberalul a reamintit opoziția PNL în cadrul Coaliției, dar și în spațiul public, față de introducerea de noi taxe pentru companii și populație.

PNL

Conform lui Dan Motreanu, în prezent se discută doar despre o reducere superficială a evaziunii fiscale.

„Reducerea evaziunii nu înseamnă doar scoaterea cash-ului de la populaţie. Evaziunea fiscală înseamnă mai mult decât atât – colectarea TVA. România are cel mai mare deficit de colectare de TVA – 37%, adică nouă miliarde de euro”, a mai transmis prim-vicepreședintele PNL.

El a comunicat că, începând cu bugetul viitor, PNL va iniția propunerea de a face publice pentru cetățeni veniturile suplimentare obținute de ANAF prin combaterea evaziunii fiscale.

Dan Motreanu susține că avem mare nevoie de banii de la UE

Pe de altă parte, europarlamentarul din partea PNL afirmă că este esențial să avem stabilitate economică. Astfel că, resursele financiare provenite de la Uniunea Europeană sunt necesare.

Totodată, Dan Motreanu spune că PNL își pune mari speranțe în obținerea fondurilor europene pentru a genera venituri suplimentare în buget.

blank