PNL a anunţat, vineri, că nu va face o nominalizare de prim-ministru la consultările care vor avea loc luni la Palatul Cotroceni după căderea Guvernului Cîţu.

Partidul Naţional Liberal anunţase joi, la ora 23, că a decis în şedinţa Biroului Executiv Naţional ca nominalizarea PNL pentru funcţia de prim-ministru la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele PNL. Conform anunţului publicat pe pagina de Facebook a partidului, decizia fusese luată în unanimitate.

„Având în vedere că, în acest moment, nu avem o majoritate în Parlamentul României, la aceste consultări, PNL nu va face o nominalizare de premier. Biroul Executiv Naţional al PNL consideră că, pentru deblocarea crizei politice, este cea mai bună decizie ca PNL să nu avanseze la consultările de luni o propunere de premier”, au transmis liberalii vineri, la nici o zi după anunţul iniţial.

Fostul purtător de cuvânt al PNL contestă susţinerea partidului tot pentru Florin Cîţu, pentru funcţia de premier. „Se iau decizii pe picior, în Partidul Național Liberal e în degringoladă totală”

PNL încă speră să strângă o majoritate parlamentară până luni, care să îl sprijine pe Cîţu
Totuşi, liberalii au precizat că, în cazul în care până luni reuşesc să strângă o majoritate parlamentară, îl vor propune la consultări tot pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier.

„Partidul Naţional Liberal a decis în şedinţa Biroului Executiv Naţional de azi, că în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea Partidului Național Liberal, pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele Partidului Național Liberal”, au mai scris liberalii într-un comunicat de presă.

Ludovic Orban ia în calcul demisia din Partidul Național Liberal. „Dacă colegii mei vor persista în speranţa absurdă de a obţine voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar”