PNL Giurgiu:
Politic

PNL Giurgiu: PSD nu a putut, nu poate și nu va putea fi un partener de încredere pentru liberali

Organziația PNL Giurgiu, condusă de Dan Motreanu, formulează un nou atac la adresa PSD, formațiune „care nu poate și nu va putea fi un partener de încredere pentru Partidul Național Liberal”, se precizează într-un comunicat de presă.

Este cunoscut faptul că Dan Motreanu nu s-a ferit deloc să-și exprime dezacordul în privința deciziei liderilor PNL de la centru, de a negocia cu PSD și de a încheia o alianță pentru formarea unui guvern de coaliție. El continuă atacul la adresa social-democraților, pe care îi consderă lipsiți de corectitudine, apreciind că aceștia nu pot fi partenerii liberalilor nici pe plan local, nici pe plan național.

În acest context, PNL Giurgiu îl indică și pe primarul din comuna Comana, Enache Aurel-Florian, care încă este liberal în acte, dar care „ar avea o atitudine alunecoasă, manifestându-și în mai multe rânduri afinitățile personale față de prietenii din PSD”.

PNL Giurgiu îi cere lui Enache Aurel-Florian să demisioneze din funcția de primar, având în vedere că în curând la nivelul județului Giurgiu vor avea loc alegeri locale parțiale în minim două comune ale căror primari ai PSD își vor pierde mandatele din cauza „unor flagrante încălcări ale legii”.

Leberalii din GIurgiu mai arată că deși primarul din Comana nu s-a implicat în susținerea PNL, adminstrația județeană liberală i-a onorat solicitările – pe cele legale – pentru că edilul ar fi avut și pretenții „care depășeau relația legală de ordin administrativ”.

Primarul din Comana și-ar fi exprimat nemulțumirile public la adresa administrației județene liberale, participând alături de liderii PSD, la o conferință de presă.

„Încă din primele luni ale mandatului său, domnul primar al comunei Comana a avut o atitudine alunecoasa, manifestându-și pe rețelele de socializare afinitățile personale față de prietenii din PSD și, nu o singură dată, reprezentanții săi, votând chiar împotriva administrației județene liberale, o atitudine care a fost susținută și de acțiunile reprezentantului acestei comune în Consiliul Județean Giurgiu, din postura de consilier Județean, poate nu întâmplător chiar fiul domnului primar, care a și renunțat la această calitate tocmai din aceste motive. De-a lungul ultimului an administrația județeană a făcut eforturi spre a-i satisface domnului primar solicitările LEGALE ignorându-i solicitările care depășeau relația legală de ordin administrativ!”, se precizează în comunicatul transmis de PNL Giurgiu.

Liberalii giurgiuveni îi cer edilului din Comana să se afileze PSD-ului și să-și depună mandatul de primar, câștigat în calitate de membru PNL.

„PNL nu a dorit și nu dorește să lege de glie niciun ales local. Înțelegem că nemulțumirile domnului primar, chiar dacă nejustificate, îl plasează pe acesta într-o poziție din care reconcilierea pare a fi greu de atins prin urmare considerăm normal și democratic ca domnul primar să-și depună mandatul de primar fapt ce i-ar permite să candideze din partea oricărei alte formațiuni politice pe care conștiința sau interesele personale îi dictează să o reprezinte. Cu atât mai indicat ar fi ca domnul primar al comunei Comana să-și depună mandatul având în vedere că în curând la nivelul județului Giurgiu vom avea alegeri locale parțiale în minim două comune ale căror primari ai PSD își vor pierde mandatele din cauza unor flagrante încălcări ale legii. În același timp, din punct de vedere politic este de remarcat momentul în care domnul primar a ales să-și expună public pretinsele nemulțumiri, după parafarea alianței de guvernare dintre PNL și PSD demonstrând încă o dată faptul că PSD nu a putut, nu poate și nu va putea fi un partener de încredere pentru Partidul Național Liberal nici la nivel local și nici la nivel național, iar aceste practici aduc aminte de celebra ordonanța 55 a lui Dragnea!”, se preciează în comunicatul PNL.

Liberalii mai arată că administrația comunei Comana a fost tratată cu importanța cuvenită la nivelul județului Giurgiu, având în vedere potențialul zonei, în ultimul an fiindu-i alocate din fonduri guvernamentale 2,58 milioane lei, la care se adaugă sume suplimemtare repartizate de Consiliul Județean Giurgiu.

La nivelul comunei în discuție se află în lucru sau în pregătire următoarele proiecte:

1. Centru socio-cultural în incinta Mănăstirii Comana (POR).

2. Extindere Delta Comana, inclusiv achiziție de echipamente pentru întreținerea canalelor navigabile (POS Mediu).

3. Amenajare trasee pentru biciclete prin Parcul Natural Comana (PNRR).

4. Amenajare parcare adiacent Deltei Neajlovului (credit CJG).

5. Reabilitare DJ 411, Comana-Budeni (INTERREG VI)