Liberalii nu renunță la planul de a depune moțiune de cenzură în această sesiune parlamentară. Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că PNL va depune moțiune de cenzură în luna mai, asta dacă nu cumva DNA va destructura guvernul Ponta.

media-142607970698824300

“Cred că cel mai probabil în luna mai. Acum depinde cum evoluează lucrurile. Am şi spus că aş prefera să depunem noi moţiunea de cenzură să dăm jos Guvernul Ponta, să nu o facă DNA înainte, deşi tare mi-e teamă că Victor Ponta, dacă a scăpat până acum, nu cred că mai are cale de scăpare”, a spus Orban.

Întrebat dacă arestarea preventivă a primarului Sectorului 5 afectează în vreun fel negocierile privind organizarea unei majorităţi parlamentare, Orban a negat.

“Nu are absolut niciun fel de legătură. Eu îi cunosc pe parlamentarii care au plecat din PSD sau din UNPR. Ei nu au plecat neapărat că îl iubeau pe Marian Vanghelie sau pe Mircea Geoană, ei au plecat pentru că nu mai sunt de acord ca Victor Ponta să rămână premier şi vor vota împotriva Guvernului Ponta la orice moţiune de cenzură, indiferent dacă Vanghelie este în arest preventiv sau dacă e în stare de libertate (…)”, a spus Orban.

Nu este o surpriză cercetarea penală a primarului Sectorului 5, a arătat Orban.

“Despre Marian Vanghelie au curs râuri de cerneală privind ilegalităţile de la Primăria Sectorului 5 în cei 15 ani de când e primar PSD, aşa că pentru mine nu este o surpriză această cercetare”, a afirmat Ludovic Orban.