PNL București, a depus plângere penală împotriva Gabrielei Firea
Featured, Politic

PNL, acuzatii grave: PSD mitueşte primarii

Senatorul PNL Iancu Caracota a acuzat că prima sesiune de finanțare a Fondului de Dezvoltare și Investiții este folosită de social-democrați pentru a da bani primarilor care vor aduce voturi PSD și care vor fi obedienți partidului condus de Liviu Dragnea, în campania electorală.

„PSD face ce știe mai bine și în această campanie electorală: a deschis robinetul cu bani pentru primari! Faptul că Guvernul oferă soluții de finanțare- în special pentru dezvoltarea localităților mai puțin evoluate nu este un lucru rău, însă prima sesiune de finanțare a Fondului de Dezvoltare și Investiții este construită pentru a da bani primarilor care vor fi obedienți Partidul Social Democrat în această campanie electorală. În realitate, banii vor fi oferiți primarilor care vor veni cu tolba de voturi în curtea Partidul Social Democrat”, a afirmat Iancu Caracota, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Liberalul a solicitat prim-ministrul Viorica Dăncilă „să nu se lase pe mâna lui Darius Vâlcov” care conduce de facto acest program și să ia urgent măsuri ca cele 5 miliarde lei să fie alocați tuturor edililor din România, indiferent de culoarea lor politică.

„Reamintesc Guvernului PSD-ALDE că administrația locală nu are doar primari Partidul Social Democrat, ci este condusă de mulți alți edili destoinici care nu au carnet roșu de partid. Cer premierului Viorica Dăncilă să nu lase pe mâna lui Darius Vâlcov (șeful de facto al acestui program) distribuția banilor și să ia măsuri urgente ca aceste fonduri, 5 miliarde de lei, să ajungă la toți primarii din România, care aplică pentru această sesiune de finanțare, indiferent de culoarea lor politică”, a mai spus senatorul PNL.

Acesta a conchis că programul de finanțare nu trebuie să fie un instrument pe care  Partidul Social Democrat să îl folosească electoral, ci Guvernul trebuie să aibă în vedere dezvoltarea zonelor rurale.

„Administrația locală nu trebuie să fie un mijloc prin care Partidul Social Democrat sifonează bani în scop electoral. Obiectivul Guvernului trebuie să fie dezvoltarea localităților din rural, nu îmbogățirea activului de partid în schimbul voturilor din 26 mai. Am speranța că primarii nu se vor mai lăsa păcăliți de pomenile electorale ale Partidul Social Democrat și nu vor prelua, în această perioadă electorală, modelul Dragnea: bani contra voturi!”, a conchis Caracota.