PMP
Politic

PMP: Candidații la Primăria Generală și sectoarele din București vor fi din partea Dreptei Unite

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a venit cu o serie de clarificări cu privire la candidatul pentru Primăria Capitalei și sectoarele din București, afirmând că partidul nu va înainta candidați proprii.

PMP a ținut să clarifice că nu va avea candidaţi în nume propriu, ci doar în interiorul alianței Dreapta Unită. Potrivit partidului, în cel mai scurt timp posibil, se vor anunţa şi candidaţii la alegerile din luna iunie a acestui an.

PMP va avea candidați la alegeri doar în interiorul alianței Dreapta Unită

PMP a venit cu precizări. Partidul Mișcarea Populară a anunțat susținerea candidaturii avocatului Mircea Andrei la Primăria Sectorului 1 București.

„Partidul Mişcarea Populară face următoarea clarificare: candidaţii la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, precum şi ai primăriilor de sectoare vor fi din partea alianţei Dreapta Unită. După cum a fost anunţat şi în spaţiul public de către liderii alianţei, Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate alegerile, respectiv la cele europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Prin urmare, precizăm că PMP nu va avea candidaţi în nume propriu, ci doar în interiorul alianţei Dreapta Unită. În cel mai scurt timp posibil, se vor anunţa şi candidaţii la alegerile din luna iunie a acestui an”, se arată în dreptul la replică transmis de PMP.

Potrivit partidului, orice persoană care îşi anunţă candidatura din partea Partidului Mişcarea Populară nu are sprijinul partidului şi implicit nu va avea calitatea de candidat al PMP.

PMP

Alianța Dreapta Unită. Sursa foto: Facebook/ Cătălin Drulă

Astfel, în scopul prezentării unor informaţii corecte pentru publicul larg, se precizeazcă că preşedintele legal şi statutar al PMP este Eugen Tomac, ales în mod democratic în cadrul a două congrese consecutive.

Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate alegerile din 2024
Miercuri, 21 februarie, liderii USR, PMP și Forța Dreptei au făcut cunoscut faptul că Dreapta Unită va prezenta candidați comuni la toate alegerile din 2024, inclusiv la alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

PMP

Alegeri. Sursa Foto -Dreamstime

Referitor la posibila comasare a alegerilor, aceștia au declarat că vor contesta în instanță toate legile care ar putea conduce la această comasare.

Pentru a asigura alegeri autentice și echitabile, alianța Dreapta Unită propune modificarea legilor electorale pentru alegerea primarilor în două tururi și reducerea numărului de parlamentari la 300.

blank