Actualitate, Featured

PMB: Programul Eu in LicEU a ajuns la final: 5 elevi din cadrul liceelor bucurestene vor vizita institutiile europene cu sediul la Bruxelles

Primarul General, Gabriela Firea, i-a premiat astazi, la sediul Municipalitatii, pe cei 5 castigatori ai programului Eu in LicEU, eveniment care a avut ca scop familiarizarea elevilor bucuresteni cu institutiile si mecanismelele de functionare ale Uniunii Europene. Proiectul a fost derulat de Municipalitate, prin PROEDUS, in contextul preluarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania.

Cei 5 castigatori ai programului sunt elevi in clasele a XI-a si a XII-a in cadrul urmatoarelor unitati de invatatmant: Liceul Teoretic Stefan Odobleja, Colegiul Tehnic de Aeronautica Henri Coanda, Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretulescu, International School of Bucharest si Colegiul National Ion Creanga. Elevii clasati pe primele 5 locuri vor efectua o vizita de studiu gratuita la Bruxelles, in cadrul Institutiilor Europene, si vor primi o tabara de 5 zile in Grecia.

Primarul General, Gabriela Firea:

„Preocuparea fata de valorile europene este una dintre responsabilitatile noastre, ale tuturor, indiferent de pozitia in care ne aflam: fie ca suntem intr-o functie de demnitate publica, fie ca ne pregatim, asa cum sunteti voi, pentru viata. Este foarte important sa avem notiuni de baza sau chiar mai aprofundate in legatura cu evolutia tarii noastre in plan european, dar si cu privire la drepturile, libertatile, obligatiile si oportunitatile oferite de statutul de cetatean european. Va felicit pentru ca ati participat in numar atat de mare la aceasta provocare in An Centenar, 100 de ani de la Marea Unire, 11 ani de la aderarea tarii noastre la valorile europene si pentru ca  v-ati adus in mod creativ contributia la acest proiect”.  

Programul Eu in LicEU a fost demarat pe 9 martie 2018 si a cuprins patru sesiuni de informare la care au participat cei 200 de elevi inscrisi. Cursurile s-au derult in perioada 10 Martie- 01 Aprilie 2018 la Colegiul Economic Virgil Madgearu. Cunostintele dobandite de catre participanti au fost evaluate prin intermediul redactarii unui eseu in urma caruia elevii bucuresteni au avut si posibilitatea de a propune o serie de proiecte dedicate segmentului lor de varsta.

In cadrul festivitatii de premiere, cele mai bune cinci lucrari au fost premiate cu o vizita de studiu de trei zile la Bruxelles, in cadrul Institutiilor Europene, oferita de europarlamentarul Norica Nicolai, si cu o tabara de cinci zile in Grecia.