ploi
Actualitate

Ploi, ninsori și frig. Ne așteaptă o schimbare radicală de temperatură în următoarele zile

Duminică, 18 februarie, weekend-ul se va încheia cu trecerea unui front atmosferic, care va aduce câteva ploi slabe în mai multe regiuni, iar la munte vor fi și ninsori.

Ploi, ninsori și frig ăn România. Un anticilon care a provocat mari probleme în Europa va pătrunde și în România, în acest weekend. Pe timpul nopții și diminețile vor fi geroase, dar la amiază vom avea maxime de 10-13 grade.

În zonele montane sunt așteptate ninsori, în timp ce în restul țării vom avea ploi pe arii restrânse. De duminică vremea se va răci și mai mult, iar la începutul săptămânii viitoare vom avea parte temperaturi scăzute.

Ziua de vineri va debuta cu temperaturi negative pe suprafețe extinse din nord, centrul, vestul și sudul țării. În depresiuni, temperaturile minime se vor apropia de pragul de ger, iar în unele zone va fi prezentă ceața dimineața.

Vineri dimineața, temperaturile vor fi sub pragul zero în multe regiuni ale țării. La prânz, valorile termice vor atinge în jur de 10 – 13°C în jumătatea vestică a țării, precum și în cea mai mare parte a Munteniei, în timp ce în Moldova, Dobrogea și în Câmpia Bărăganului, maximele vor oscila între 6 și 9°C, fiind posibile local burnițe și ploi slabe, informează Meteoradar.

„Vor fi intensificări ale vântului cu viteze mai reduse, de 45-55 km/h și în restul zonei Munteniei, dar și local în Dobrogea și Oltenia.

Sâmbătă, 17 februarie, vremea nu va suferi modificări semnificative. Dimineața va fi rece, dar pe parcursul zilei se va încălzi până la 14 – 16°C în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. La început, cerul va fi înnorat în regiunile estice, însă norii se vor disipa în a doua parte a zilei.

Duminică, 18 februarie, weekend-ul se va încheia cu trecerea unui front atmosferic, care va aduce câteva ploi slabe în mai multe regiuni, iar la munte vor fi și ninsori. Spre seară, precipitațiile vor afecta și zonele mai înalte din estul Transilvaniei.

blank