Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie și Hidrologie, o parte însemnată a teritoriului va fi afectată de ploi abundente, în perioada 12 – 13 octombrie 2021.

În acest context, a fost emis un cod portocaliu de precipitații sub formă de ploaie pentru regiunile Kârdjali, Haskovo, Yambol și Burgas, unde cantitatea de precipitații va atinge valori de 40 – 60 mm, dar și un cod galben de ploaie pentru regiunile Smolyan, Stara Zagora, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Tărgoviște (Targovishte), Sliven, Șumen, Razgrad, Varna, Dobrici și Silistra, unde cantitatea de precipitații va fi atinge valori de 20 – 40 mm.

Autoritățile din bulgaria recomandă urmărirea cu atenție a evoluției meteorologice din zonele respective, adaptarea vitezei la condițiile de trafic și respectarea cu strictețe a semnalizărilor rutiere temporare și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.