Plecarea lui Messi de la FC Barcelona nu mai este o certitudine
Featured, Sport

Plecarea lui Messi de la FC Barcelona nu mai este o certitudine

Plecarea lui Lionel Messi de la FC Barcelona, în această perioadă de transferuri, ar putea să nu se mai realizeze, conform ultimelor informații venite din Argentina.

Martin Arevalo, jurnalist la TycSports, publicație care a anunțat în premieră că Messi i-a înștiințat pe conducătorii Barcelonei de dorința sa de a pleca, spune că decarul catalanilor este pregătit să revină asupra deciziei. Chiar dacă în ultimele zile s-au aflat inclusiv datele financiare ale mutării jucătorului la Manchester City.

Plecarea lui Lionel Messi nu mai este o certitudine el poate rămâne la Barcelona: „Există 90% șanse” Având în vedere întâlnirea rămasă fără consens dintre tatăl lui Messi și președintele Josep Maria Bartomeu, Messi ar fi dispus să facă un pas înapoi și să rămână pentru încă un sezon la FC Barcelona.

În 2021, contractul său ar expira și nu ar mai exista probleme juridice care să blocheze transferul, așa cum se întâmplă acum cu clauza de reziliere impusă de catalani, în valoare de 700 de milioane de euro.

„Leo evaluează serios posibilitatea de a rămâne la Barcelona până în 2021 și să părăsească pe ușa din față clubul. Există 90% șanse ca Messi să rămână la Barcelona. Joi (n.r – astăzi) vom avea o decizie finală”, a spus Martin Arevalo, potrivit Mundo Deportivo.

La scurt timp după anunțul făcut, jurnalistul argentinian a revenit cu un mesaj pe contul său de Instagram:

„Mâine (n.r – joi) va fi o zi decisivă pentru Leo Messi. Există un scenariu nou, cu șanse reale, prin care cel mai bun jucător din lume să își ducă la capăt contractul, până în iunie 2021.

În acest moment, se gândește la această variantă. Conducerea l-a rugat să rămână, iar Leo va decide curând. Vom vedea cum se va încheia”.

Tatăl lui Messi și Bartomeu nu au ajuns la un consens
Dacă reprezentații lui Messi consideră că decarul Barcelonei are dreptul de a pleca liber de contract, având în vedere înștiințarea trimisă clubului recent, Josep Maria Bartomeu a continuat să susțină că fotbalistul va putea părăsi Camp Nou doar dacă va fi achitată clauza de reziliere de 700 de milioane de euro.

Chiar dacă situație este departe de a fi lămurită, Messi ar fi decis să nu se prezinte la antrenamentele Barcelonei sub comanda noului antrenor Ronald Koeman, scrie Daily Mail. De altfel, argentinianul nu a participat nici la prima ședință de pregătire a tehnicianului olandez, care a avut loc duminică.

În aceste condiții, City Football Group, compania care deține, printre altele, cluburile Manchester City și New York City, trebuie să mai aștepte. Lionel Messi ar fi acceptat deja un salariu de 700 de milioane pentru următoarele cinci sezoane, trei dintre ele petrecute în Premier League, iar două în MLS.


blank