Politic

PLEACA PONTA, VINE DANCU?

Premierul Victor Ponta declara ca este dispus sa isi paraseasca functia de conducere, daca se va gasi un inlocuitor care sa convina opozitiei dar si guvernului sau. Se pare ca s-a ivit o solutie, convenabila ambelor parti, în persoana sociologului Vasile Dancu. 

pontaJurnalistul Robert Turcescu intareste aceasta idee, prin cele scrise pe pagina sa de Facebook: ”Surpriza Congresului PSD este Dancu. Care va fi, probabil, mina dreapta a lui Dragnea. Asta dupa niste negocieri intense care au luat in calcul inclusiv varianta unei condamnari a lui Dragnea. Si mai e ceva: Dragnea ar vrea sa fie prim-ministru, iar soarta lui Ponta la Palatul Victoria atirna de un fir de par. Daca Iohannis face anuntul ca va desemna un premier tot din coalitia PSD-UNPR in conditiile in care Ponta zboara, Dragnea e pregatit sa-i ia locul. Dar daca nu-l vrea Iohannis pe Dragnea sau pateste baiatul de la Teleorman ceva, PSD vine cu varianta Dancu. Oricum, ideea e simpla: atentie la Vasile Sebastian Dancu!”

Vasile Dancu neaga oportunitatea de a deveni numarul 2 in stat: “Eu n-am auzit despre asta si n-am discutat cu nimeni despre asta. Am vazut ca voi candida si la presedintia partidului (a PSD, n.red). Nu este valabil nimic”.

Întrebat daca ar refuza functia de Premier in cazul ca i s-ar propune, Vasile Dancu a spus: “Nu pot sa vorbesc despre informatii stiintifico-fantastice, mai mult fantastice, si despre idei lansate pe piata”.