Putin
Actualitate

Planurile strategice ale lui Putin pentru următorii 6 ani. Moldova și România, în „ținta” Moscovei

Planurile strategice ale lui Putin pentru următorii 6 ani. Vladimir Putin se adresează Adunării Federale a Rusiei pentru a 19-a oară, prezentând perspectivele strategice ale Rusiei ce ar putea avea un impact major asupra țărilor vecine, inclusiv în România.

Toate acestea se întâmplă cu doar două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, unde Putin este văzut ca favorit indiscutabil să obțină un nou mandat de șase ani, mai ales după ce și-a înlăturat absolut toți posibilii contracandidați.

Planurile strategice ale lui Putin pentru următorii 6 ani. Moldova și România, în „ținta” Moscovei

În contextul tensionat al relațiilor geopolitice, se speculează că Putin ar putea anunța trimiterea de trupe în Transnistria, o mișcare care ar putea destabiliza total Republica Moldova și care va avea vibrații puternice și în România din mai multe privințe.

Modalitatea prin care Rusia ar putea să livreze echipamente sau trupe în această regiune separatistă este deocamdată neclară, deoarece ar trebui să treacă fie prin Ucraina, fie prin spațiul aerian al României, membră NATO ce a putea duce până la Activarea Articolului 5 din Tratatul Alianței.

Redăm discursul lui Putin:

„Am demonstrat împreună că suntem capabili să realizăm cele mai dificile obiective, să răspundem celor mai mari agresiuni. În societatea noastră predomină valori precum solidaritatea și perseverența.

Operațiunea specială din Ucraina este susținută de majoritatea rușilor și, în ciuda pierderilor, oamenii nu și-au pierdut speranța. Rușii din Donbas și-au dat sângele pentru a-și apăra teritotiul.

Oamenii trimit pachete pe linia frontului pentru a-i susține pe soldații care luptă în Ucraina. Organizațiile caritabile au strâns miliarde de ruble pentru a susține operațiunea specială.

Occidentul s-a obișnuit să aprindă conflicte naționale. Ei vor o Rusie slabă și vor să facă acest lucru peste tot, inclusiv în Ucraina. Nu au reușit acest lucru pentru că s-au confruntat cu opoziția rusă.

Poporul rus este o forță colosală. Uniți umăr la umăr ne vom apăra libertatea. Doar noi avem dreptul de a ne decide viitorul!

blank