Featured, Sport

Planurile FRF pentru echipa națională: ”În martie vrem ca naţionala să joace amicale cu echipe europene”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, miercuri, care sunt planurile FRF pentru echipa națională. Selecționerul Cosmin Contra dorește ca tricolorii să dispute partide amicale cu echipe europene în cele două date stabilite de UEFA din luna martie a anului 2018, pentru a se pregăti corespunzător pentru debutul Ligii Naţiunilor din septembrie.

„În ceea ce priveşte programul amicalelor naţionalei suntem destul de avansaţi, cred că la începutul lunii ianuarie vom putea să confirmăm ambele meciuri. Obiectivul nostru este ca un meci să se joace în ţară, iar celălalt în deplasare. Şi vrem ca ambele meciuri să fie cu echipe europene, astfel încât să ne putem pregăti cât mai bine pentru Liga Naţiunilor care va debuta în septembrie. Cât despre stadion, ne dorim să mergem să jucăm oriunde în ţară. Depinde şi de disponibilitate. Ne dorim ca şi stadionul din Craiova să fie disponibil să ne primească în luna martie”, a spus Burleanu.

Prima reprezentativă a României ar putea întâlni selecţionatele Israelului şi Irlandei. Decizia finală va fi luată după tragerea la sorți a grupelor pentru Liga Națiunilor 2018, care va loc pe 24 ianuarie 2018. Amicalul cu Israel va fi anulat în cazul în care cele două reprezentative vor pica în aceeași grupă.

România este cap de serie C, care este împărțită, la rândul ei, în patru urne valorice:

Urna 1: Ungaria, ROMÂNIA, Scoția, Slovenia

Urna 2: Grecia, Serbia, Albania, Norvegia

Urna 3: Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda

Urna 4: Cipru, Estonia, Lituania

Partidele se dispută tur-retur în septembrie, octombrie și noiembrie 2018.

Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare din Liga Națiunilor, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.