Sport

Planul Simonei Halep de a ajunge nr 1 mondial, dat peste cap de o INSECTĂ! Incident incredibil la turneul de la Eastbourne!

Un fapt mai puțin întâlnit pe terenurile de tenis, în lumea selectă a luptei pentru locurile de frunte ale ierarhiei mondiale, s-a petrecut la Eastebourne, în Marea Britanie. 

În partida de miercuri dintre Angelique Kerber, nr 1 mondial, și Kristyna Pliskova în setul decisiv, jucătoarea din Cehia a fost înțepată de o insectă în timpul de odihnă dintre ghemuri. Pliskova a fost vizibil speriată , a simțit dureri și a cerut intervenția medicului. Partida a continuat dar incidentul a schimbat cursul jocului încheiat cu victoria jucătoarei din Germania.
Ieșirea Kristynei Pliskova din turneu are și o consecință directă pentru tentativa Simonei Halep, nr 2 mondial, de a ajunge în fruntea ierarhiei mondiale. Diferența de puncte- 115- care o separă de Kerber putea fi recuperată dacă nemțoaica părăsea turneul de la Eastbourne , învinsă de Pliskova și românca mergea spre succes în finală.
Insecta și-a băgat coada(acul) în acest plan.

Din cauza ploii care a dat peste cap programul turneului, Simona a fost obligată să joace două partide într-o zi.