Medical

Planul Național pregătit de Ministerul Sănătății pentru toți românii

Proiectul Planul Național de Paturi pentru 2023-2025 urmează să fie dezbătut public, în vederea unei posibile aprobări:
„Având în vedere atât contextul epidemiologic internaţional şi naţional, cât şi faptul că proiectele spitalelor regionale se estimează a fi finalizate după anul 2025, se propune menţinerea numărului actual de 119.579 paturi la nivel naţional pentru perioada 2023-2025”.

Dacă acest proiect va fi aprobat, bolnavii vor putea beneficia de 119.579 de paturi, iar serviciile medicale furnizate de spitalele publice, private sau sanatoriile vor fi asigurate de casele de asigurări. Acestea vor încheia contracte în conformitate cu condițiile prevăzute în Contractul-cadru. Astfel, vor fi reglementate și îmbunătățite condițiile ce țin de acordarea asistenței medicale, după cum susține Ministerul Sănătății.

Se menționează în proiect și faptul că:
„Numărul total de paturi aprobat la nivel naţional prevăzut nu include numărul de paturi aprobate pentru pacienţii care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate, numărul de paturi din penitenciarele spital, precum şi numărul de paturi pentru îngrijiri paliative”.

blank