Featured, Politic

Planul de rezervă în caz că pică guvernul Orban

Parlamentul se reunește de la ora 14.00 să acorde votul de învestitură guvernului PNL cu 16 ministere în frunte cu premierul Ludovic Orban. Fără voturi din PSD și Pro România, liberalii nu își pot trece guvernul prin Parlament. În afară de liberali, care se declară „optimiști” și spun că au voturile necesare, restul partidelor sunt mai rezervate. Parlament are o altă variantă de lucru în cazul în care nu se instalează azi echipa Ludovic Orban:

Dacă nu se atinge cvorumul de prezență, ședința o să fie reprogramată între cele două tururi ale prezidențialelor (variantă PNL) sau după al doilea tur al alegerilor (varianta Pro România).

Dacă se face cvorum de prezență și guvernul Ludovic Orban pică la vot, libarii spun că se va merge tot pe un guvern monocolor PNL fie pe aceeași propunere de premier sau pe o altă propunere de premier, dar un ‘specialist’ de această dată. Liberalii spun că un eventual nou premier independent, dar fără să fie tehnocrat, e o variantă serioasă de luat în calcul în cazul în care nu trece de vot actualul guvern propus.