Actualitate, Stiri

Plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu va fi depusă la ora 12.00, la Parchet

Preşedintele este acuzat de ameninţare şi şantaj la adresa senatoarei Gabriela Firea

gabriela_firea

Plângerea penală împotriva președintelui Traian Băsescu pentru infracțiunea de amenințare și cea de șantaj la adresa senatorului PSD Gabriela Firea va fi depusă miercuri, la ora 12.00, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Senatorul PSD Gabriela Firea va fi cea care, însoțită de avocatul său, Lucian Bolcaș, va depune plângerea, care a fost semnată de parlamentari ai partidelor din coaliția de guvernare, informează Agerpres.

Base

“Semnarea acestei plângeri nu este un gest al PSD sau al coaliției de guvernare. Dacă parlamentarul amenințat și șantajat de președinte făcea parte din orice grup parlamentar – de la PP-DD, de la PNL, de la PDL – , aș fi semnat cu aceeași convingere. În primul rând, un președinte al țării nu are voie să șantajeze și să amenințe un membru al Parlamentului doar pentru că acesta face parte din comisia care anchetează o anumită situație. E un gest intolerabil și niciun președinte, niciun prim-ministru, niciun om care ocupă funcții importante în stat nu are voie să șantajeze, să amenințe un membru al Parlamentului. Al doilea mesaj este că, practic, prin ceea ce a făcut duminică președintele Băsescu a aruncat în aer și a dat o impresie foarte clară că el este cel care controlează justiția”, a spus premierul Victor Ponta, marți, la Palatul Parlamentului.