Plajele din Catalonia, pline de oameni
Featured, International

Plajele din Catalonia, pline de oameni. Toată lumea a ignorat restricțiile legate de COVID

Plajele din Catalonia au fost pline sâmbătă, oamenii ignorând restricţiile legate de Covid-19 impuse de guvern, pentru a se bucura de vremea frumoasă de primăvară, transmite Reuters., conform news.ro.

În Barcelona, ​​Tarragona şi alte oraşe populare de pe coasta de nord-est a Spaniei, mulţimile s-au adunat pe plaje, unii oameni fără măşti sau ignorând distanţarea socială.

Pe o plajă populară din centrul Barcelonei, zeci de petrecăreţi au dansat vineri, unii încălcând restricţiile menite să prevină răspândirea coronavirusului, a declarat sâmbătă poliţia. Petrecerea improvizată a avut loc pe Plajele Barceloniei, iar poliţiştii au spus că i-au avertizat pe petrecăreţi că încalcă normele de sănătate. (Foto în galerie)

Plajele din Catalonia, pline de oameni

”Barcelona este locul perfect pentru petrecere, pentru a bea, dar aceasta este o mare problemă, poliţia care îi opreşte pe oameni să se distreze”, a spus un britanic de 32 de ani, care şi-a dat doar prenumele, Liam, şi care purta o mască.

1
În altă parte, poliţia a luat măsuri, vineri, la o petrecere ilegală organizată la un bar din Sant Feliu de Llobregat, lângă Barcelona, ​​şi a amendat 33 de persoane pentru încălcarea restricţiilor COVID-19, a scris pe Twitter Mossos d’Escuadra, poliţia regională catalană.

Întâlnirile a mai mult de şase persoane în zonele publice sunt interzise în Catalonia, iar infractorii pot primi amenzi de la 300 la 600 de euro (de la 350 la 700 de dolari), a spus poliţia.

“Ofiţerii noştri îi sfătuiesc pe oamenii în care există grupuri mari de oameni că încalcă restricţiile şi, uneori, dacă nu poartă măşti sau nu se îndepărtează unii de alţii, se pot confrunta cu amenzi”, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei regionale catalane. El nu a spus dacă cineva a fost amendat pentru petrecerea de la Barceloneta.

Miquel Samper, ministrul regional de interne catalan, a declarat sâmbătă, radioului RAC1, că oamenii ar trebui să poarte măşti dacă se amestecă cu alţii pe plajă, dar nu ar trebui să facă acest lucru dacă fac plajă sau înoată în mare – îndrumări care diferă de legislaţia naţională.

Plajele din Catalonia care este una dintre mai multe regiuni spaniole care sfidează o lege introdusă miercuri, care impune oamenilor să poarte măşti în aer liber, indiferent dacă se respectă distanţa de siguranţă de 1,5 metri. După tot mai multe critici, guvernul spaniol a anunţat că legea măştilor va fi revizuită, dar nu a spus când va avea loc acest lucru.

blank