Culinar, Desert

Plăcintă cu dovleac reteta

Plăcintă cu dovleac reteta

blankIngrediente pentru foaie: o cană de ulei, 2 căni de apă, un praf de sare, un cub de drojdie de bere proaspătă, făină. Pentru compoziţia de dovleac: cantitatea de dovlea de ras se pune după preferinţă, esenţă de rom, zahăr, scorţişoară, unt sau margarină.

Mod de preparare: din toate ingredientele pentru foaie se face un aluat care se lasă la dospit până se pregăteşte dovleacul. Se împarte în două bucăţi. Dovleacul se dă pe răzătoare si se pune la călit cu margarina, se adaugă zahărul (după gust), esenţa şi scorţişoara la sfârşit.

Se întinde o foaie care se aşază în tava neunsă, se pune compoziţia de dovleac şi se acoperă cu a doua foaie.

O altă variantă: se întind mai multe foi care se umplu cu dovleac şi se rulează şi se aşază în tava neunsă.

După ce scoatem de la cuptor se pudrează cu zahăr vanilat. Poftă bună! (Eugenia Oprea)

blank