Sport, Stiri

Pițurcă lasă naționala după „dubla” cu Ungaria și Finlanda

Selecționerul României a semnat un contract cu Al Ittihad și va plăti către FRF o despăgubire de 400.000 de euro.

clipboard01_384-465x390

Inevitabilul s-a produs și Victor Pițurcă a semnat cu formația Al Ittihad, după cum a anunțat presa din Arabia Saudită. După ce primele negocieri au eșuat, din cauza clauzei pe care tehnicianul era obligat să o achite către FRF (1,4 milioane de euro), discuțiile au fost reluate, iar Răzvan Burleanu, președintele de la „Casa Fotbalului” a acceptat să-l lase pe Victor Pițurcă să plece de la prima reprezentativă.

Va fi secondat și de fiul său

Astfel, selecționerul va achita doar 400.000 de euro, sumă ce reprezintă rezilierea contractului pe cale amiabilă și îi va mai pregăti pe „tricolori” doar la meciurile cu Ungaria (acasă, 11 octombrie) și Finlanda (deplasare, 14 octombrie), din preliminariile Campionatului European din 2016.

În Arabia Saudită, Victor Pițurcă va fi însoțit de Eugen Neagoe și Valeriu Răchită, colaboratorii săi de la echipa națională, dar și de Alexandru, fiul său.

În ceea ce privește numele celui carel va înlocui pe „Piți” la națională, lucrurile sunt neclare. Favorit este Ladislau Boloni, cel care i-a mai antrenat pe „tricolori” în perioada 2000 – 2001 și a demisionat în plină campanie de calificare la Mondialul din 2002.

N-avem selecționer, dar avem imn

Naționala de fotbal nu știe pe ce selecționer se mai poate baza, dar începând de ieri, are un nou imn. Melodia aparține celebrei trupe „Iris”, iar printre versuri se regăsește și strămoșescul „Pe ei, pe mama lor!”. „În 2016, Iris va împlini 40 de ani. Când am aflat de intenția FRF de a se face un astfel de imn am zis că aceasta este șansa noastră. Sper ca această piesă să impulsioneze naționala”, a declarat Nelu Dumitrescu, membru al trupei „Iris”.

Bătaie pe biletele de la meciul cu Ungaria

La fel ca și partidele precedente pe care naționala României le-a disputat cu Ungaria, în preliminariile turneelor finale, și jocul de pe 11 octombrie trezește un interes enorm. Suporterii se bat pe bilete și vor să ia cu asalt „Arena Națională”, mai ales că prima reprezentativă a debutat cu dreptul în calificări și a învins Grecia, în deplasare, scor 1-0. „Biletele se vând foarte bine, nu sunt surprins, e foarte bine că vom avea un stadion plin. Cred că în jur de 30.000 s-au vândut până în acest moment. De fapt cred că au trecut de 30.000”, a anunțat Răzvan Burleanu, președintele FRF.