Sport, Stiri

Piţurcă, contestat dur în vestiarul tricolorilor

Cu trei zile înainte de meciul România – Ungaria, selecţionerul are probleme. Un fotbalist din naţionala vecină aruncă în aer atmosfera din tabăra „tricolorilor” printr-o dezvăluire despre relaţia pe care Victor Piţurcă o are cu jucătorii echipei naţionale a României.

Tamas Hajnal susţine că a discutat cu colegul sau de la VfB Stuttgart, Alexandru Maxim, care i s-a confesat că jucătorii tricolori nu-l suportă pe Victor Piţurcă.

piturca_70997400„Am auzit că românii au probleme, că unii dintre ei evoluează foarte puţin. Dar poate cea mai mare problemă a lor este relaţia dintre antrenor şi jucători. Alexandru Maxim, colegul meu de la Stuttgart, mi-a zis că mulţi jucători nu sunt de acord cu metodele de pregătire ale lui Piţurcă şi cu tactica pe care o adoptă. Jucătorii vor să joace un fotbal ofensiv, în timp ce antrenorul se limitează să se apere, ceea ce nu este pe placul multora”, a spus Hajnal în presa maghiară.

Fotbalistul maghiar a mai precizat că o altă problemă din vestiarul naţionalei este neconvocarea lui Adrian Mutu, deoarece jucătorii s-au împărţit în două tabere: „Exista tabere formate pro-Mutu şi anti-Mutu, ceea ce înseamnă că nu au atmosfera potrivită. Poate fi un avantaj pentru noi că cel mai bun atacant al lor nu evoluează, dar şi în tur puteam câştiga pentru că am fost mai buni”.

Victor Piţurcă apreciază că meciul va fi dificil pentru echipa României, dar că din punct de vedere psihic echipa „stă bine”.

„Ungaria dispune în acest moment de jucători extrem de valoroşi. Trebuie să găsim cele mai bune soluţii şi să câştigăm acest joc. Va fi extrem de dificil, dar sper ca România să iasă câştigătoare. Presiunea va fi formidabilă şi avem de lucru în zilele următoare. Din punct de vedere psihic trebuie să fim foarte puternici pentru a termina jocul în condiţii bune. Nu trebuie să existe momente de relaxare chiar dacă vom conduce pe tabelă. Naţionala are lideri. Un lider important este Lobonţ, un jucător cu mare experienţă, un jucător pozitiv din toate punctele de vedere. Chiar dacă nu joacă, are experienţă de a duce la capăt un meci. Alţi lideri sunt Goian sau Marica. Avem lideri la echipă. Trebuie să câştigăm cele şase puncte din dubla cu Ungaria şi Turcia, pentru a nu mai sta la mâna altor rezultate. Va fi dificil să joci două asemenea jocuri într-un interval atât de scurt”, a spus Piţurcă.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat că în partida cu UNGARIA din preliminariile CM 2014, ROMANIA va fi învingătoare cu cel puţin 1-0, fiind convinis totodată că naţionala va juca barajul pentru calificarea la turneul final.

România – Ungaria, meci din Grupa D a preliminariilor CM 2014, se joacă vineri, pe 6 septembrie, pe Arena Naţională, de la ora 21.00. Au fost vândute peste 30.000 de bilete on line din 46.000. 5.000 de tichete revin fanilor maghiari. Acestea din urmă au fost vândute în totalitate.

Casele vor fi deschise între orele 11.00 și 19:00, de miercuri şi joi, dar în ziua meciului nu se mai vând bilete.

 

blank