Showbiz, Stiri

Pitoresc! Iată unde a copilărit Ruby!

Cântăreaţa a locuit pe o stradă neasflatată din Medgidia, cu mulţi vecini ţigani!

Ruby

Imbraca tinute scumpe, are mii de fani, castiga bani frumosi, iar odata cu lansarea in muzica, viata i-a oferit sansa unui trai invelit in cea mai stralucitoare poleiala. Si probabil ca nici macar Ruby insasi nu ar fi visat sa se transforme in printesa, dupa copilaria de cenusareasa, petrecuta la marginea Medgidiei, intr-o zona desprinsa, parca, din cartierul bucurestean Ferentari.

Ruby cartier

“O stim pe Ruby, dar ea, pentru noi, este Claudiţa. Ne uitam tot timpul la ea, la televizor si ne mandrim”, spun, in unanimitate, toti locuitorii de pe strada Randunelelor, din Medgidia. Ruby, pe numele ei adevarat Ana Claudia Grigore, chiar este o celebritate pe plan local si, de indata ce ai pasit in micutul oras dobrogean si intrebi de ea, localnicilor li se insenineaza imediat chipul, mandri ca una de-a lor a ajuns vedeta la Bucuresti. Asa ca este destul de usor sa localizezi strada unde si-a petrecut copilaria, zona care-i este atat de draga, incat si-a tatuat o randunica pentru a-i aminti de strada Randunelelor.

Dar de ajuns, se ajunge cu greu, intrucat strada ei este la periferia raşului. O zona cu strazi neasfaltate, cu locuinte modeste si chiar saracacioase de-a dreptul, cu multi vecini ţigani. Peisajul seamînî cu al unei comune uitata de lume, in care oamenii reusesc sa supravietuiasca cu greu. Oamenii castiga maximum salariul minim pe economie si, unii dintre ei se mai indeletnicesc si cu furatul din gospodariile celor mai avuti.

Ruby1

Si, totusi, iata ca faimoasa cantareata, careia ii sclipesc ochii de bucurie atunci cand vorbeste despre propria copilarie, a crescut fericita in peisajul desprins parca, din cartierul Ferentari, iar expresia “banii nu aduc fericirea” i s-a potrivit manusa. A fost un copil vesel, care adora sa se joace in tarana, la propriu si, care, daca s-ar apuca sa-si scrie memoriile, i-ar putea face concurenta serioasa lui Creanga, la capitolul “dracovenii”.

Pe strada Randunelelor a locuit, de fapt, bunica din partea tatalui, cea pe care, ulterior, Ruby a luat-o sa stea impreuna cu ea, la Bucuresti. Intr-o casa modesta, ca de tara, cu o curte destul de spatioasa, in care inca dainuieste si un pom fructifer unde Claudia isi petrecea toate dupa-amiezile. În casa respectiva nu mai locuieste nimeni, are obloanele trase si lacatul pus, iar gardul inalt nu permite nici o privire în interior.

Ruby cartier1
Casa bunicii lui Ruby

În zonă a tronat uzina din Medgidia, insa acum nu e decat un morman imens de ciment si pietris, printre care si-au mai facut loc cateva buruieni si si-au gasit locul cativa maidanezi. Ruby povesteşte, amuzata de propriile-i amintiri, ca aici obisnuia sa adune fier vechi. Probabil ca aici s-a pricopsit si cu o serie de julituri ale caror cicatrice s-au transformat, pentru ea, in amintiri de neuitat.

blank