Actualitate, Featured

Pippidi acuză : Serviciile secrete platesc articole in strainatate

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a susţinut, în contextul avalanşei de articole negative în presa străină la adresa României, că serviciile secrete plătesc din greu pentru articole în străinătate, precum acest lucru a fost făcut şi de unii corupţi.

“Serviciile secrete plătesc articole în străinătate din greu cum şi unii corupţi din România au plătit articole în presa străină. Presa străina e mult mai de vânzare decât am crezut noi. Am văzut titluri în ziare în care nu mi-aş fi imaginat niciodată, Times de exemplu, Daily Telegraph. Mai ales articole care sunt editoriale, multe dintre ele nici nu sunt scrise de oameni din redacţie, sunt scrie de oameni din afară. Multe sunt scrise de oameni care nu scriu permament, care vând articole pentru că foarte puţine redacţii au corespondenţi permanenţi la Bucureşti şi atunci o parte din războiul pe care l-aţi văzut în străinătate”, a comentat Alina Mungiu-Pippidi în emisiunea “Dosar de Politician” de pe B1TV.

Aceasta a criticat plăcerea cu care unii primesc aceste articole negative, afirmând că şi după ce dispar probleme interne România va rămâne cu imaginea negativă.

“Noi am alimenta extrem de mult un rasism care nu o să dispară nici după ce dispar sponsorizările. Asta este problema mea şi de asta sunt foarte critică la ce fac oamenii ăstia. Să nu mai spun că aştia sunt bani publici sau că sunt oameni recrutaţi ca agenţi de influenţă ca să îi foloseşti să afli ceva şi reiese că nu îi foloseşti să facă ceva ci să îi bagi în lupta internă din România”, a afirmat politologul.