Pink
Featured, Life

Pink ia atitudine în scandalul bikinilor și s-a oferit să plătească ea amenda echipei feminine de handbal a Norvegiei

Cântăreața Pink s-a oferit să plătească amenda primită de echipa feminină de handbal pe plajă a Norvegiei, după ce sportivele au decis să renunțe la bikini în favoarea pantalonilor scurți, scrie BBC. „ Federația Europeană de Handbal ar trebui amendată pentru sexism”, susține artista într-o postare apreciată de sute de mii de persoane.

În urmă cu o săptămână, sportivele norvegiene au fost amendate cu 1.500 de euro pentru „ținută nepotrivită” la Campionatul european de handbal pe nisip.

„Sunt foarte mândră de echipa feminină de handbal pe nisip din Norvegia pentru că a protestat împotriva regulilor extrem de sexiste despre uniformă. Federația Europeană de Handbal ar trebui amendată pentru sexism. Foarte bine, fetelor”, a scris Pink pe contul său de Twitter.

Cântăreața Pink s-a oferit apoi să plătească amenda primită de fete: „Aș fi fericită să plătesc amenda pentru voi. Țineți-o tot așa”, a continuat Pink, în mesajul apreciat de sute de mii de persoane.

Federația europeană a explicat că a amendat echipa Norvegiei după meciul pentru medalia de bronz jucat cu Spania, la Varna, pentru că jucătoarele au purtat ținute „care nu sunt conform regulamentelor privind uniforma”.

Ministrul culturii și sportului din Norvegia a catalogat decizia ca fiind una „complet ridicolă”.

„Mă simt extrem de neconfortabil să port bikini pentru a juca sportul pe care îl iubesc”, a declarat co-capitana Emma Steggles.

blank