O nouă metodă contraceptivă poate veni în folosul femeilor

pilula1

Oamenii de știință testează o pastilă care poate crește libidoul femeilor și le poate ajuta să slăbească. Pilula ar putea apărea pe piață până la sfârșitul anului viitor. Mai mult de atât, pastila poate fi folosită și de bărbați.

Pilula conține o variantă sintetică a melatoninei, un hormon asociat de obicei cu bronzul. Melatonina are însă un rol și în creșterea libidoului. Companiile farmaceutice știu de mult timp că melatonina influențează dorința sexuală, așa că se străduiesc să o încorporeze într-un medicament.

pilula

Experții plănuiesc să testeze efectele pastilei asupra femeilor și dacă se dovește sigură și eficientă, ar putea apărea pe piață în Marea Britanie până la sfârșitul lui 2015.

Luată cu 15 minute înaintea unei partide de sex, pastila poate stimula libidoul pentru mai mult de două ore. Cercetătorii au testat un vaccin cu o formulă asemănătoare iar rezultatele au fost satisfăcătoare.

O doză de ORL 101 așa cum e numită pilula va crește libidoul până la un nivel normal fără să îl ”supraîncarce” și de asemenea poate scădea și pofta de mâncare.

Deși nu a fost stabilit încă prețul exact, ORL 101 ar putea costa în jur de 65 de lei (12 £).