Piloţii şi personalul de zbor de la Tarom solicită vaccinarea cu prioritate şi urmează să trimită conducerii companiei şi guvernului o scrisoare deschisă în sprijinul acestei cereri

Este vorba despre aproximativ 600 de piloţi şi însoţitori de zbor. Aceştia cer să fie trataţi precum medicii şi incluşi în prima etapă a programului de vaccinare, care-i vizează pe cei aflaţi în prima linie a luptei cu pandemia de coronavirus.

Ei argumentează că sunt expuşi contactului cu pasagerii, care abia ulterior ajung la medic pentru a se testa. În plus, zboară frecvent în zonele de risc epidemiologic, în care au efectuat şi transporturi umanitare.

Piloţii şi personalul de zbor se plâng că nu sunt susţinuţi de conducerea companiei. Potrivit acestora, conducerea Tarom nu a solicitat o situaţie a angajaţilor care doresc să se vaccineze, în vedere trimiterii documentului la Ministerul Sănătăţii.

Cei de la Tarom mai spun că, prin activitatea lor, intră în categoria personalului esenţial şi solicită să fie incluşi măcar în etapa a doua a campaniei de imunizare, dedicată persoanelor vulnerabile şi care ar urma să înceapă în a doua jumătate a lunii ianuarie.