Culinar, Peşte/ Fripturi/ Rulade

Piept De Pui Cu Sos Picant

Piept De Pui Cu Sos Picant

Piept-de-pui-cu-sos-picantIngrediente

1 kg piept de pui dezosat

2 cepe mari

o capatana usturoi

2 ardei grasi kapia

o cutie pulpa de rosii (400 g)

1 ardei iute uscat (maruntit)

sare

piper

ulei

Mod de preparare 

Toaca ceapa marunt si curata usturoiul.

Pieptul de pui portioneaza-l bucati potrivite, spala-l si pune-l sa fiarba in apa rece cu un praf de sare. Apa sa fie doar cat sa acopere carnea.

Pune ceapa la inabusit in putin ulei si un praf de sare. Cand s-a inmuiat, adauga pulpa de rosii si ardeiul iute maruntit si lasa-le cateva minute pe foc, amestecand.

Cand puiul e aproape fiert pune-l in cratita cu sosul de ceapa si bulion. Adauga 2 cesti din supa in care a fiert puiul. Amesteca si lasa la foc mic 5-10 minute.

Adauga apoi ardeiul gras tocat in rondele subtiri si usturoiul taiat in fasii.

Potriveste de sare si piper.

Daca ti se pare prea putin sau prea gros sosul, mai toarna un pic de supa de pui.

Lasa sa fiarba pana cand mancarica este gata.

Tine pieptul de pui cu sos picant acoperit 5 minute inainte de a-l servi.

 

Pofta buna!