Piedone
Politic

Piedone va candida la Primăria Capitalei, contra Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan

Potrivit unor surse, Cristian Popescu Piedone, actualmente primar al Sectorului 5, ar putea candida la Primăria Generală a Capitalei. De asemenea, acesta ar urma să fie ales președintele PUSL.

Cristian Popescu Piedone a revenit la Primăria Sectorului 5 după ce a executat un an de închisoare. Subprefectul Capitalei a semnat ordinul în baza căruia Piedone şi-a putut relua funcţia de primar.

Cristian Popescu Piedone intenționează să-și anunțe candidatura pentru Primăria Capitalei în cursa din 2024. Mai mult, Piedone ar urma să fie ales președintele PUSL, potrivit unor surse politice.

Grațiela Gavrilescu -PUSL: Omul acesta bun, primar de excepție

Președintele Forului Colegial de conducere al PUSL, Grațiela Gavrilescu, a vorbit despre eliberarea lui Cristian Popescu Piedone spunând că este veste extraordinară, pentru că „omul acesta bun, primar de excepție, a avut de suferit enorm, fiind absolut nevinovat”.

„Prin decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, va fi eliberat de îndată! Este o veste extraordinară, pentru că omul acesta bun, primar de excepție, a avut de suferit enorm, fiind absolut nevinovat.

Mă bucur mult pentru el, pentru familia și prietenii lui umaniști și pentru locuitorii Sectorului 5 al Capitalei, în mijlocul cărora va reveni, cu fruntea sus!”, a scris Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, pe contul său de Facebook.

În acest context, Gabriela Firea, propunerea social-democraților la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti la alegerile din 2024, ar putea întâmpina niscaiva probleme deoarece Cristian Popescu Piedone pare să fie pe val după eliberarea sa din pușcărie.

Cristian Popescu nu are o restricție specială

Reamintim că primarul Cristian Popescu Piedone nu are vreo restricție specială pe numele său după eliberarea de după gratii în urma cu o săptămână.

Cristian Popescu Piedone a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce fusese condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, magistrații admițând recursul în casație.

Faptele care i s-au imputat au avut loc în perioada în care era primar. De asemenea, Prefectura Capitalei a anunţat că Piedone îşi va putea relua funcţia de primar al Sectorului 5, câștigată în 2020.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu a mai declarat că nu va cere despăgubiri de la statul român: Există o speranță în România pentru dreptate, a explicat primarul Sectorului 5.

blank