Piedone
Politic

Piedone, preferat în sondajele pentru București. Ironii la adresa principalilor adversari

Piedone este preferatul bucureștenilor, conform unei cercetări sociologice, în orice variantă ar candida. Pe locul doi se situează, actualul primar general, Nicușor Dan. Candidații PSD și PNL, Gabriela Firea sau Sebastian Burduja se clasează pe locul trei, la mare distanță de primele locuri.

Primarul Sector 5, Cristian Popescu Piedone, este preferatul bucureștenilor, conform unui sondaj de opinie. În acest sens au fost analizate mai multe scenarii posibile, cu diferiți candidați. Actualul primar al Sectorului 5, arată cercetarea, ar câștiga alegerile pentru Primăria Generală, indiferent împotriva cui ar candida.

Piedone conduce în cursa pentru București

Primarul Sector 5 și-a anunțat candidatura la Primăria Generală a Municipiului București. Cristian Popescu Piedone s-a prezentat în fața presei, în cadrul unei conferințe de presă, duminică, 17 martie, arătându-se foarte încrezător în șansele sale. În cadrul aceluiași eveniment, a prezentat și candidații la alegerile pentru sectoare, din partea PUSL.

„Cu siguranţă, PUSL merge singur, pe liste proprii, la alegerile europarlamentare. Negocierea cu partidele «ia-mă nene şi pe mine» s-a închis”, a declarat el, duminică, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă pe 9 iunie va avea dublă candidatură, la Primăria Capitalei şi la alegerile europarlamentare”, a declarat Popescu Piedone, la evenimentul de lansare.

Tot el va deschide lista partidului și la alegerile pentru Parlamentul European. De altfel, în fața jurnaliștilor s-a prezentat drept „locomotiva” partidului care va trage lista candidaților.

„Cu siguranţă că, dacă sunt locomotivă, pe cine să pui? Pui vagonul-restaurant în faţa locomotivei? Nu. Pui locomotiva. Cu siguranţă, voi fi primul pe listă la europarlamentare. Cu siguranţă, Partidul Umanist Social Liberal merge singur, pe liste proprii, la alegerile europarlamentare”, a mai spus primarul Sector 5.

Favorit în sondajele de opinie

Cristian Popescu Piedone este favorit într-o cercetare sociologică, realizată de INSCOP, care analizează intenția de vot a bucureștenilor. Conform cercetării, în orice variantă, la alegeri, el are cele mai mari șanse de câștig.

Astfel, în scenariul conform căruia coaliția PSD-PNL va merge pe mâna lui Sebastian Burduja, Piedone ar obține 39,5%. Pe locul secund s-ar clasa Nicușor Dan, cu 30,9%. Sebastian Burduja ar obține abia cu 18,7% voturile alegătorilor.

În varianta în care Gabriela Firea ar candida pentru coaliția PSD-PNL, primarul Sectorul 5 ar obține 35,1%, iar Nicușor Dan 31,6%. Gabriela Firea s-ar situa pe locul trei cu 22,2%.

Piedone

Piedone despre principalii candidați

Din postura de favorit, primaru Sector 5 a făcut o serie de comentarii cu privire la fiecare dintre cei trei adversari. Piedone l-a ironizat pe Nicușor Dan, spunând că actualul primar ar trebui să se întoarcă la matematică.

„Respect pentru el, dar să se întoarce la matematică sau la Salvați Bucureștiul, că l-a salvat de l-a rupt și a blocat tot (…) Cred că dacă a citit pe Barbu Ștefănescu Delavrancea, a auzit și despre cutremurele acelea când spunea că Bucureștiul nu e al său și nu e al nostru, e al urmașilor urmașilor noștri, al bucureștenilor, cetățenilor de rând”, spune Piedone.

Despre Gabriela Firea, Piedone a spus că „a stăpânit Bucureștiul”, iar nu că l-a administrat. El a spus că nu vrea să intre în polemică și a spus că nu o va ataca.

„…este o doamnă, a stăpânit Bucureștiul, iar contabilitatea doamnei Firea se va vedea în rezultatul la vot – și al meu, și al domniei sale. Nu intru în polemică, o respect, suntem paraleli și echidistanți în această campanie – dacă va fi desemnată de către PSD. Eu vă spun astăzi și promit – să nu fiu acuzat de ce nu o voi ataca pe Gabriela Firea: cel mai bun dintre noi doi să-l bată pe acest Nicușor Dan, să-l trimită acasă, iar dacă ea va câștiga, va câștiga. Bravo!”, a mai declarat Popescu Piedone.

Piedone

Sebastian Burduja trimis la practică

În același stil, ironic, Cristian Popescu Piedone l-a tratat și pe reprezentantul PNL, Sebastian Burduja. Despre acesta a spus că ar trebui să meargă să facă practică în teren. El a afirmat că doar cu studiile nu reușești să administrezi un oraș precum Bucureștiul. Mai mult, l-a îndemnat să candideze la Sector 1, iar după patru ani să vină să numere întrerupătoarele din sediul Primăriei Generale.

„Bravo, studii extraordinare dar trebuie să facă puțină practică. Biblioteca nu se leagă cu practica. Ar putea să facă practică, poate să se ducă, (n.r. la Primăria Capitalei) pierde, poate poate să se ducă, de exemplu, să facă o practică și ar putea să câștige la Primăria Sectorului 1. I-am dat un pont, da. Și după 4 ani sau ceva ani prin administrație poate să vină să să să ne spună pe unde sunt întrerupătoarele în Primăria Capitalei, că e clădire mare. E greu să să mergi pe holurile alea, să cunoști atâția funcționari”, adaugă Popescu Piedone, conform Antena 3.

Menționăm că, în cadrul evenimentului evenimentului de duminică au fost anunțați și secondanții lui Piedone, la primăriile de sector. Pentru PUSL vor candida Liviu Negoiță (fost primar al Sectorului 3) la Sectorul 1; Sectorul 3 – Vasile Negrilă; Sectorul 5 – Vlad Piedone (fiul lui Cristian Piedone), Sectorul 6 – Bogdan Pintileasa.

PUSL nu are candidat la Sectorul 2, iar la Sectorul 4 îl va susține pe actualul primar, Daniel Băluță.

blank