Piedone
Politic

Piedone își plătește regește neamurile, din bani publici. Nepotul, salariu mai mare decât Primarul Capitalei

Nepotul lui Piedone, administrator public al Sectorului 5, are un salariu mai mare decât cel al Primarului Capitalei, conform datelor publice disponibile pe site-urile celor două primării.

Salariul nepotului lui Piedone, mai mare decât al Primarului Capitalei

Iulian Cârlogea, administrator public al Sectorului 5 și nepot al primarului Piedone prin căsătorie, ar fi câștigat în septembrie 2023 suma de 23.147 de lei brut lunar. În aceeași lună, primarul general al Capitalei avea o indemnizație de doar 23.000 de lei.

Deși angajat la stat, CV-ul lui Iulian Cârlogea nu este public, în consecință nu este cunoscută data de naștere a acestuia, studiile făcute sau experiența profesională.

Piedone

Își permite vacanțe de lux

Având în vedere salariul pe care îl încasează din banii contribuabililor, Iulian Cârlogea, nepot al primarului Piedone, după soție, își permite să aibă doar vacanțe de lux. În urmă cu un an Cancan scria că acesta a plecat alături de soția sa la schi în stațiunea Livigno, din Alpii Lombardiei

„Cârlogea și-a luat inima-n dinți și a dat-o pe față: amanta i-a devenit, oficial, iubită! Despre relația lor se știa, oarecum, prin Primăria Sectorului 5, condusă pe atunci de Cristian Popescu Piedone, nimeni altul decât cel care i-o ”servise” pe secretara Veronica”, scria publicația menționată.

Iulian Cârlogea, unul dintre cei trei nepoți ai lui Piedone care lucrează la Primăria Sectorului 5
Totuși, în martie 2024, Piedone a decis să îi crească salariul nepotului său, acesta ajungând să câștige 25.200 de lei pe lună, brut. Nu există claritate în privința faptului dacă acesta mai beneficiază și de alte sporuri oferite angajaților primăriei, inclusiv de cel de 50% pentru cei care fac parte din echipele de proiecte de fonduri europene.

Cârlogea este doar unul dintre cei trei nepoți ai primarului Sectorului 5 pe care acesta i-a angajat în instituția pe care o conduce.

Ce avere are nepotul lui Piedone

Deși deține o avere semnificativă, veniturile sale par să fi fost relativ modeste în anii trecuți. De exemplu, în anul fiscal 2019, când activa în cadrul Orion Security, a înregistrat venituri de doar 80.000 de lei, în timp ce soția sa a obținut 13.000 de lei. Odată cu trecerea la angajarea în sectorul public, veniturile sale s-au dublat: în anul fiscal 2021, el a câștigat 176.000 de lei, iar soția sa, care lucra în continuare la o firmă privată, a obținut 13.763 de lei și a primit dividende de la GTE Logistic în valoare de 57.000 de lei. În anul fiscal 2022, Iulian Cârlogea a ajuns să primească aproximativ 257.000 de lei sub formă de salarii și indemnizații de la stat. Soția sa nu a mai fost menționată în declarațiile de avere, iar presa a relatat că ar fi divorțat. Cei doi au doi copii.

Nepotul lui Piedone deține două case în Bragadiru, trei apartamente în București și unul în Mamaia. Nu este clar ce face cu aceste proprietăți, deoarece nu declară venituri din chirii. Casele din Bragadiru au suprafețe de 240 mp și 158 mp, în timp ce unul dintre apartamentele din București are o suprafață de 120 mp. De asemenea, deține trei mașini de colecție: un Mercedes, un Cadillac și o Dacia, notează defapt.ro.

În mod surprinzător, Cârlogea nu declară niciun cont bancar sau investiție de peste 5.000 de euro, cu toate că veniturile sale lunare sunt în medie de peste 4.000 de euro.

blank